Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 1180 / 399 / 0
przejdź na planton K(o czym wspominałeś);
Biohumus posiada wysoką wartość nawozową i jest dobrze wchłaniany przez rośliny. Nie grozi też przenawożeniem - sam też go stosuję wraz z innymi nawozami, także luz,
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 241 / 38 / 0
Biohummus jest ultra słabym nawozem i nie da się go przedawkować... To że polałeś go w trakcie kwitnienia też 0 znaczenia, to przeważnie 1-2% azotu, bardzo delikatny.
  • 166 / 26 / 0
Co do plantonu K to wymieszałem jedną płaską łyżkę z 5l wody (sugerowane są jedna lub dwie pełne łyżeczki) czy mogę tej wody używać przy każdorazowym podlewaniu? Dzięki wielkie za pomoc
  • 1180 / 399 / 0
plantonu K nigdy dotychczas nie stosowałem na kwitnienie... Dajesz dawkę nawozu nie dużą - więc być może dobrze na każde podlewanie, ale niech inni się wypowiedzą,.
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12672 / 2454 / 0
O jakim Plantonie K w ogóle mówimy? Bo teraz jest tego więcej, i w składzie niestety pojawił się Azot (i to niemało), co przestało go wg. mnie czynić dobrym, tanim nawozem dla kwitnących konopi.
Ja w zeszłym sezonie kupiłem za jakieś 6 zł nawóz mineralny do róż (konopie należą do rzędu różowców) - bardzo mocny i bez Azotu. Pałki wyrosły ogromne, ale nie wiem, jak mocny udział w tym miał nawóz w porównaniu do innych czynników.
  • 166 / 26 / 0
  • 1180 / 399 / 0
słyszałem, gdzieś czytałem, że planton K - daje radę spokojnie na czas kwitnienia i nie dużo kosztuje, ale osobiście nie stosowałem
  • 166 / 26 / 0
Ludzie na innych forach piszą że planton K zawiera za dużo azotu bo 16% i odradzają jakby to miało mieć negatywny wpływ na kwitnienie
  • 1180 / 399 / 0
@solventsmellover - to nie jest typowo specjalistyczny(dobrany skład pod konopie) nawóz - tylko bardziej na kwiaty - typu pelargonie..., ale jako-tako ponoć daje radę....
możesz jakiś inny zastosować, to już od Cb zależy, kwitnienie trwa około 3 tygodni, to już musisz się sam zastanowić czy planton K czy coś innego jednak
  • 241 / 38 / 0
Czego kwitnienie trwa 3 tygodnie?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.