czy macie doświadczenia w przewożeniu metadonu przez granicę? Przede mną detox a później wyjazd do Tunezji (lot). Nie wiem czy uda mi się wyzerować przed wylotem i zastanawiam się czy jak wezmę do bagażu 100 to będzie problem... wiecie coś?
- teoretycznie, jesli chodzi o wywóz metadonu to trzeba mieć zgode ministerstwa
- praktycznie, nie mow nic o metadonie, kiedy przekraczasz granicę, bo to tylko klopoty. Po prostu sie nie przyznawaj, skitraj pojemik nie do bagażu podręcznego, tylko tego który leci oddzielnie (nie wiem jak to sie nazywa, chyba kargo? mam nadzieje ze rozumiesz o czym mowie :) ). moich dwoch znajomych tak robiło i bez problemów(sami równiez opowiadali mi o jakies lasce z Bulgarii, ze to jej patent).
pozdro
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
Zreszto, przepraszam, nie porobowalem nigdy odpalu i pewnie nie sproboje dlatego nie wypowiadam sie, ale czemu oni w ogole za granice jechali z odpalem? na wakacje sobie wzieli, to chyba w tych strzykawkach im dlugo nie starczylo, ale gosciu z garnkie mial lepszy pomysl .
co do grzania to nie biorę już kompotu teraz bronz..
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.