Jak udowodnisz kto mówi prawdę.Wyłudzając leki też, możesz założyć historie choroby i kto Ci wmówi kłamstwo.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Prawnie jako tako nic ci nie grozi, jeśli miałaby być jakakolwiek wina np. skutki zdrowotne przyjmowanego leku to sądownie wina będzie po twojej stronie, bo lekarz wypisał leki na podstawie tego co mu przedstawiłaś.
ja dostalam tramal na bole kregoslupa (z powodu korony moge sobie tylko pomarzyc o leczeniu-gabinety fizjoterapii przyjmuja na dzien dzisiejszy tylko b. ciezkie przypadki, a ja moge jeszcze chodzic, wiec... ), wiec analogicznie, dzis moglabym isc do lekarza i prosic o nowa recepte. a kto mi udowodni, ze plecy przestaly bolec ?
to samo ze stanami lekowymi np. kto mi udowodni, ze nie mam stanow lekowych ?
I mogłem już sobie wywróżyć, że to jest niemożliwe bez niej..."
"Rutyna to rzecz zgubna "
kazdy, kto tego doswiadczyl, wie o czym mowie :/
poza tym to byl lekarz ogolny, a dostac sie teraz spejalisty na czas (korona), graniczy niemal z cudem.
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.