29 sierpnia 2019STR88 pisze: Czytałem o suplementacji kapsaicyny w kontekście redukcji tkanki tłuszczowej. Czy kapsaicyna może przynieść jeszcze jakieś efekty, gdy będzie regularnie spożywana? Niekoniecznie związane z tłuszczem, to mnie najmniej interesuje.
- wyrzut endorfin by przeciwdziałać bólowi
- odtruwanie organizmu poprzez przyspieszenie zwykłej detoksykacji i regeneracji wątroby
- podwyższenie temperatury ciała
Zarcie niepikantne = bez smaku.
Pare dni bez pikantnosci = brakuje czegos w zyciu.
Duzo pikantnosci = placz, euforia i haj.
Najpikatniejsza jaka probowalem to wspaniala Carolina Reaper.
Podchodzi pod gaz pieprzowy. Mniam!
Wygralem kiedys kokrus jedzenia papryczek chilli
Mam taka tolerancje ze habanero ostatnio wydawala mi sie slaba.
W ogole to zjadlem kilogram suszonych platkow z tajskiej bird eye, ale nie wytrzymam dostatecznie dlugo aby przerwe zrobic, nawet teraz slina cieknie :)
Najmocniejszy którego używam to Mega Death około 550,000 jednostek Scoville'a.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.