Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 98 / 21 / 0
Ja waporyzowałem lawendę i działała na mnie lekko uspokajająco. Myslę, ze to nawetg lepsze niz herbata
Uwaga! Użytkownik Psychowygrzew nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 260 / 22 / 1
Na jakiej temperaturze najlepiej się to wapuje?
  • 2569 / 532 / 0
@NTM3689 najlepiej od 100 do 125 °C ;)
Uwaga! Użytkownik Vetulani44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / 2 / 0
Lawenda od zawsze znajduje się w moim domu. Co roku suszę lawendę, którą dostaję od znajomych, którzy mają ją w ogródku. Po ususzeniu wkładam ją do woreczków i wkładam między ciuchy, bo odstraszają mole. Jeden woreczek trzymam zawsze pod poduszką w sypialni, bo działa na mnie uspokajająco i pozwala mi to przespać całą noc.
  • 7 / / 0
Polecam sobie przy okazji powiesić w pokoju, mole nigdy do was nie przylecą ^^
  • 260 / 22 / 1
Waporyzacja lawendy w temperaturze 160 stopni celsjusza (2 nabicia ok 0.10 g suszu) daje świetny efekt sedacyjny. Dużo przyjemniejszy odbiór muzyki chociaż nie wiem czy to nie zasługa pozostałości po marysce w komorze grzewczej. Nie mogę się doczekać efektów po olejku!
  • 4 / / 0
Lawenda to moje panaceum na zmęczenie, problemy z zasypianiem, podrażnienia skóry, stany zapalne, lżejsze stany lękowe a nawet chandrę i obniżony nastrój (poważnego problemu nie usunie, ale przepędziła mi kilka razy taką chandrę znikąd). Nie działa psychoaktywnie, ale kiedyś bardzo mi pomogła na bezsenność, która trwała już dobrych kilka tygodni. ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.