Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5946 / 1228 / 43
Nie robiłem.
Jak dla mnie sort kozacki.
Ale nanogąbki wiadomo mniej szkodliwe.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 5946 / 1228 / 43
Czy ktoś robił nanogąbki z tego giebla w żelu ?
  • 135 / 22 / 0
Trzeba to najpierw przedestylować myślę... Da ktoś na priv jakieś info o tym żelu :)
Jak zdobędę, to opracuję metodę oczyszczania i z pewnościa podzielę się tutaj :)
  • 306 / 36 / 1
ta celuloza sama się z tego żelu wytrąca w wyższej temperaturze, imo wystarczy podgrzać giebla do ~80 stopni i wybrać kożuch
we were somewhere around Barstow
  • 135 / 22 / 0
A jak jakość tego żelu? Poprawne działanie? Czyszczenie przebiega z euforią, czy przybija ogrom pracy? :)
  • 135 / 22 / 0
03 lipca 2020pfu pisze:
ta celuloza sama się z tego żelu wytrąca w wyższej temperaturze, imo wystarczy podgrzać giebla do ~80 stopni i wybrać kożuch
Testowano, nic się nie wytrąciło, żel staje się płynem, robi się słomkowożółty, kolor moczu generalnie. Zapach jednak poprawny. Próbowano także filtracji na koniec, ale kolor sie utrzymuje i celuloza także.

Działa jednak stara poczciwa destylacja prosta. Roztwór wrze w temperaturze odpowiadającej GBL, czyli około 200C, nie stwierdzono przedgonów, także albo ilość zanieczyszczeń jest bardzo mała, albo nie ma ich wcale! Sort wydaje sie być bardzo czysty. Po odebraniu gonu, w kolbie pozostaje żółta mazista substancja, jest to jakiś związek celulozy, który bardzo ciężko jest usunąć z tej kolby, nie działa żaden standardowy rozpuszczalnik!

Co do jakości destylatu, wypowiem sie wkrótce, po dalszych testach laboratoryjnych :)

Na upartego można to spożywać wraz z celulozą, jest to w sumie środek spożywczy dodawany do pożywienia, nietoksyczny i niealergizujący. Jedyne co to może powodować rozwolnienia w przypadku większych ilości.
  • 217 / 47 / 0
Robilem wszystko krok po kroku używając takich samych proporcji i niestety mi nie wyszło, roztwór nie zmienia swojej konsystencji jakieś rady ?
  • 217 / 47 / 0
Po ostygnięciu powstał mleczno mętny roztwór z białym osadem na dniem może ktoś wyjaśnić co się stało ? Można to odratować ? Można to pic ?

I jak to możliwe że u was po 30 min grzania roztworu na małym ogniu był on już gotowy a u mnie płyn objętościowo w ogóle się nie zmniejszył ? (Woda nie odparowała ?)
  • 5946 / 1228 / 43
Reakcja mogła się udać. To białe to nie rozpuszczone GHB. Ja bym zamoczył palec i polizał. Jak lekko słone to ok.
Najlepiej byłoby sprawdzić to papierkiem lakmusowym.
  • 217 / 47 / 0
Papierków lakmusowych na chwilę obecną nie mam. Roztwór w smaku jest słony, próbowałem to w małych ilościach i nic mi nie jest. W jaki sposób do końca rozpuścić to GHB?

I pytanko na przyszłość żebym wiedział, jak już dodaje GBLa do roztworu wody z soda to na jakim ogniu to trzymać ? Czy roztwór może lekko bulgotać/wrzeć ?

Jeżeli końcowy produkt ma mieć ok 180ml (zakładając że używam 80g sody,300ml wody i 90ml GBL) to trzeba wygotować nadmiar wody z roztworu i tu pytanie czy wyższa temp może zaszkodzić GHB ?

No i dlaczego podczas mojej reakcji chemicznej GHB się nie rozpuściło ? Strzelam że za mało wody lub zbyt niska temp podczas dodawania GBL do roztworu wody z soda.

Proszę o wyrozumiałość, to mój pierwszy raz %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.