DOC

Homologi, izomery i pochodne dimetoksyamfetaminy.
Więcej informacji: DOx w Narkopedii [H]yperreala, TMA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1425 / 81 / 0
Nieprzeczytany post autor: hess »
Krótki raport z 1,5mg DOC'a..

Zarzucane na pełny żołądek. Wejście dłuuugie, powolne, stopniowe budowanie się tripa. Po godzinie zacząłem odczuwać pierwsze efekty, które rosły do aż do 3-ciej godziny od aplikacji. Set&settings bardzo niesprzyjające - dom, cała rodzinka w nim, ja w swoim pokoju. Z racji, że narazie za sobą mam tyko 1 próbę z niepełną dawką moje spostrzeżenia będą dość ubogie..

Wizuale były adekwatne do dawki, tak więc nic spektakularnego się nie działo zarówno przy otwartych oczach jak i zamkniętych. Lekkie falowanie, wyginanie przedmiotów, standard. Kolory jaskrawe, wyraźny kontrast. Przy zamkniętych oczach niewyraźne różne formy zarówno o bliżej nieokreślonym kształcie jak i mające charakter geometryczny (kwadraty). Większa dawka i słoneczny dzień na pewno mile mnie zaskoczy, interesującymi, wciągającymi widokami, jestem pewien potencjału.

Odczucia mentalne i emocjonalne pozytywne. Czysty umysł, róznorodne myśli przepływające, jednak niezbyt odkrywcze, bardziej analityczne. Samopoczucie jakie występuje po DOC'u ma coś z tego uczucia jakie pojawia się po kreskach zwyczajnego speeda, jednak to coś innego, ale w każdym bądź razie jest trochę speedowo. Euforia jak najbardziej obecna, chociaż nie jest ona tak silna i absolutna jak ta po mdma. Ciężko to wytłumaczyć i dobrze zobrazować, bo doc ma swoje własne, unikalne euforyczne działanie, ale na pewno euforię jaka występuje można porównać do tego co pojawia się po mdma i amfie. Odbiór muzyki bardzo psychodeliczny. Najfajniej słuchało się najbardziej pokręconej muzyki elektronicznej. Odbiór jest dość głęboki, nieco podobny do tego jaki występuje po 2c-e, ale także mdma (mimo ciekawych efektów wole muzykę na mdma - niekwestionowanym mistrzu muzycznym, a zaraz po tym 2c-e, doc jest na 3 miejscu, a egzekwo lub troszkę niżej brDF). Działanie doc'a w niektórych momentach do złudzenia przypominało mi 2c-e z tym psychodelicznym, specyficznym, unikalnym klimatem.

Jeśli chodzi o body load to wyraźne były dreszcze i uczucie gorąca w niektórych momentach. Jak już wiele osób zauważyło doc jest o wiele lżejszy dla organizmu od br-df. Kiedy wyszedłem na dwór przebiegłem się pół kilometra z dość dużą prędkością i przyszło mi to bez większego osłabienia (jestem trochę wytrenowany-biegam codziennie). Po br-df zwyczajnie nie dałbym rady lub przyszłoby mi to z trudem. Z uwagi na tą stymulację i względną możliwość do wysiłku wydaje mi się, że zdoc'owany mógłbym występować na disko, densując na parkiecie. Niebawem okarze się czy doc zda egzamin w takich warunkach (planuję wrzucić 0,75 lub 1mg i do tego być może przygieblić). Dużym problemem jest bezsenność, która męczyła mnie całą noc (doc'a zaaplikowany został ok 14:30). Następny dzień całkiem przyjemny, taki lekki afteglow'ik mnie trzymał - dużo lepiej niż zjazd/zmęczenie/niewyspanie po DF.

Będzie więcej prób - więcej spostrzeżeń.

Pozdrawiam
hess aka Evenement
Wszystko co napisałem na tym forum to nie jest prawda!
  • 179 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: MrMeth »
Bardzo euforyczne? Jak mozna okreslac dzialanie enteogenu dzialaniem euforycznym? Widzialem na zywo psychodeliczny koszmar osoby ktora byla pod wplywem DOC. I nie rozumiem tego gadania o stymulacji "jak po kresce", "straszny zjazd", "speedowo" itd. Z dzialaniem amfetaminy 50/50 racematu i lewoskretnej nie ma to NIC wspolnego. Tak samo bromo-dragonfly. Dziwie sie ze nikt jeszcze nie powiedzial ze po LSD czy grzybach jest wyjebany jak po 100mg amph - przeciez tez zaraz po zazyciu spac sie nie da. Rozne substancje maja rozne czasy poltrwania i nie ma sie czemu dziwic ze po bromo-dragonfly/DOB/DOI/DOC/DOM/..../DOET itd nie mozna sobie normalnie pojsc spac bo te substancje maja takie znacznie wydluzony czas poltrwania w stosunku do LSD czy tryptamin okolopsylocybinowych (i innych tez).

Gdyby ktos opychal w Polsce syntetyczna meskaline to pewnie ani slowa by nie bylo o jej "speedowym" dzialaniu, jako ze jest to ten 1 z ubostwianych psychodelikow tak jak LSD, i nie trzyma tak dlugo jak inne psychodeliki, zwlaszcza te z serii "research chemical". Znakomita wiekszosc nigdy sie nie dowie ze ich obiekt pozadania (mniemam iz kazdy kto "siedzi" w psychodelikach chce tego sprobowac) to 3,4,5-trimethoxyamphetamine. Ale o meskalinie nikt by nie smial powiedziec, ze czuje sie jak po secie, wkoncu to boska meskalina. A do takich psychodelikow jak boskie LSD, indianskie Psylocyby, szamanskie DMT, chujwiejaka meskalina, blogoslawiona ayahuasca itd. nie przypisuje sie haniebnego przymiotnika o temacie slowotworczym "amfetamina"/"speed".

Nie chce nikogo urazic tym wywodem o "speedowym" dzialaniu psychodelikow, ale blagam, zastanowcie sie nad tym.
Ostatnio zmieniony 23 marca 2008 przez MrMeth, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1425 / 81 / 0
Misterze meth'u
Ja nie twierdzę, że doc działa identycznie jak kreski. Chodzi o to, że efekt stymulujący doc'a jest trochę (a może nawet więcej niż trochę?) podobny to tego jaki występuje po kreskach. Wiadomo, że doc ma swoje unikalne działanie. Dosłownie, jak wyszedłem z domu na spacer to zwyczajnie czułem się w sposób, które najlepiej określa słowo "speed", "wyjebanie" i tym podobne skojarzenia (zero zmęczenia, szybki, zdecydowany krok, ogólny pozytyw itp). Tak samo z porównaniem euforii do mdma. Wiadomo, że doc ma swoje unikalne euforyczne działanie, ale wg mnie zwyczajnie, przyjemność wypływająca z doc'a przypomina mi pewne elementy ekstazy, ale jak wspomniałem nie jest tak dosadnie i intensywnie. A jak ktoś łapie bad tripy po doc'u i to do tego w sprzyjających warunkach to nie wiem, może niech znajdzie sobie inna dziedzinę narkotykową?
Ostatnio zmieniony 23 marca 2008 przez hess, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 179 / 4 / 0
Pamietaj ze jest to enteogen i nie da sie definiowac pewnych dzialan jako regule, kazdy sam nakreca (badz za niego robi to jego psychika) efekty jakie powstana. To w jaki sposob dziala na Ciebie DOC wynika z Twojego nastawienia, jestes nastawiony na dobra zabawe (i masz do tego dobrze poukladane w glowie + ew. doswiadczenie w psychodelikach) - to ja otrzymujesz. Z tego co mi wiadomo nigdzie dzialanie DOC nie jest sklasyfikowane jako euforyczne, wiec nie wiem skad masz te informacje ;). Odnosnie kwestii checi wychodzenia na spacer - a na peak'u LSD nie chetnie ruszasz sie poza miejsce w ktorym tripujesz? :P

Nie ma sie czemu dziwic ze ktos po tym zlapal bad tripa - po kazdym enteogenie mozna zlapac, czy jest to LSD, grzyby, 2C-E (a tutaj ludzie mowia ze jest to dobry psychodelik nawet dla ludzi ktorzy nienajlepiej znosza mindfuck), salvia itd.
  • 1425 / 81 / 0
Ostatnio wrzuciłem 1,5mg DOC'a na disko. Efekt był taki, że przesiedziałem prawie całą imprezę w samochodzie słuchając muzy. Heh..doc nie jest substancją odpowiednią na dyskotekowe warunki.

Od początku obecność obcych mi osób (bardzo duży klub na około 4000 osób, wypełniony po brzegi) nie wpływała pozytywnie. Wszedłem do środka, i po 20 minutach z niego wyszedłem. Oprawa wizualna klubu całkiem spoko (stroboskopy, lasery, itp.) jednak doc praktycznie nie uatrakcyjnił doznań wzrokowych (podejrzewam, że gdyby nie było takiego chaosu i zgiełku-tylko ja sam ze znajomymi i cały klub do dyspozycji byłoby miło:). Bardzo głośna muzyka i wysoka temperatura wewnątrz, a także wszędobylska obecność ludzi w różnych stanach bardzo mnie męczyła. Po opuszczeniu lokalu udałem się do auta, gdzie miałem różną muzykę. Siedziałem z zamkniętymi oczami i podziwiałem cev'y. Całkiem spoko widoki się pojawiały. Na doc'u przy zamkniętych oczach można zobaczyć praktycznie wszystko. Nie ma utartego schematu jak np. przy 2c'e, gdzie wzorki ciągle są takie same. Doc zaskakiwał mnie kreatywnością. Jednym z ciekawszych efektów była synestezja, coś na prawdę fantastycznego. Fraktale zsynchronizowane z muzyką robiły na mnie całkiem fajne wrażenie, pomimo dosyć małej dawki.

Tak więc, doc nie jest dance-party-drugiem, oczywiście wg mnie, należy pamiętać, że...
...jest to enteogen i nie da sie definiowac pewnych dzialan jako regule, kazdy sam nakreca (badz za niego robi to jego psychika) efekty jakie powstana.
Ostatnio zmieniony 26 marca 2008 przez hess, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 179 / 4 / 0
Sprobuj wiekszych dawek, ja zaczynalem od 3mg. Bede sie zasadzal na jeszcze wiecej tylko nie moge benzo zadnego zalatwic do spania. Powyzej 2,5mg mozna zobaczyc co naprawde DOC oferuje. Tez za jakis czas sprobuje na imprezie na tym pociagnac. Sensation Black czy Qlimax, moze Hardbass... I wiem ze bedzie mi sie podobalo ;)

Bawcie sie rozsadnie DOC, nie jest to zabawka, tak jak kolega wyzej napisal. I nie sugerujcie sie czyims wspanialym/potwornie kiepskim samopoczuciem, napewno wasz trip bedzie wygladal inaczej niz przeczytaliscie w trip raportach, czy slyszeliscie od kolegow.
  • 2879 / 101 / 0
przeczytałem dwie strony tematu i nie znalazłem. Jak wygląda sprawa kosztów tego cuda ? bo wiem, że jest do ogarnięcia, ale nie orientuję się po ile to chodzi ;)

A co do samego wątku - myślę żeby na 1 raz pochłonąć 2-2,5 mg + na zjazd jakieś benzo (nie mam tolerancji), żeby się wyspać i odpocząć. Chyba nie ma przeciwwskazań co do dorzucania benzo do DOC ?
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 486 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CannaBeat »
Czy 6 mg DOC + 300mg DXM to bezpieczny mix?
Proszę o szybką odpowiedź.
Uwaga! Użytkownik CannaBeat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
po 6mg i tak będzie mocno wiec po ci ci do tego ten kaszlak?
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 179 / 4 / 0
Narkotyki sa niebezpieczne, wiec wiesz.

Jak sie nie boisz, to go ahead.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.