Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
20 czerwca 2020przodownik pisze: ja dzisiaj przetestowałem dokładniej pregabalinę i muszę przyznać, że jest to świetny wynalazek i zaskoczył mnie swoim działaniem. mimo sporego stażu w modulatorach GABA pokazał swój potencjał. przyjęte zostało 300 mg Lineforu, około godziny 17:00, po godzinie działanie było już mocno wyraźne. ciężko to do czegoś porównać, a jednocześnie z łatwością można by powiedzieć, że jest podobna do wszystkiego. pregabalina w moim odczuciu łączy cechy alkoholu, benzodiazepin, baklofenu oraz GHB jednocześnie. w pewnym sensie oczywiście. efekty, które odczułem, to rozweselenie, specyficzny stan upojenia, podniesiony nastrój oraz dosyć silne działanie anksjolityczne. po prostu dobrze to działa i żałuję, że tak późno się tym środkiem zająłem. testy były wykonywane pod wpływem buprenorfiny, ale po to był jedynie dawka, która znosi objawy i nie powoduje większego haju, choć również czuję jej "lecznicze" działanie. ja myślę, że pregabalina, poza benzodiazepinami i baklofenem, powinna znajdować się w apteczce każdego lekomana. potencjał uzależniający jest i można by ją nadużywać. później jednak wywołała by nieprzyjemne objawy. zalecam do doraźnego stosowania, bądź w krótkich ciągach. celem poprawienia interakcji społecznych oraz odstawiania innych środków - tu się na pewno sprawdzi. dawka 300 mg jak na mnie to jednak sporo, byłem zdziwiony, bo po tylu latach używania GABAergików zadziałało to mocno i pokazało pazur. jednak środki te szanuję i nie nadużywam, poza epizodem z baklofenem. jak wcześniej wspominałem - satysfakcjonuje mnie 5-10 mg diazepamu bądź ekwiwalent. pregabalina w przypadku generyków nie jest lekiem drogim, a także jest łatwo dostępna. jestem zadowolony i będę korzystał. każdemu polecam. wszystko będę w tym temacie opisywał i szkolił się, tak, aby móc doradzać tutaj innym. wiedzę na jej temat jednak mam szeroką, bo zawsze robię głęboki research przed użyciem.
pozdrawiam całe grono użytkowników pregabaliny i dziękuję za wcześniejsze wpisy.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
22 czerwca 2020pszegladarka pisze:Z tego co piszesz i tak masz już neuroprzekaźniki pokazowane nawet jak jesteś nieświadomy (analogicznie wariat nie wie że jest wariatem). Głupia decyzja z Twojej strony w prege się wjebać. Dla zdrowszej osoby ok, ale ty zaraz skończysz w psychuszcze na wieki z rozjebanym zarówno przekaźnictwem GABA-B jak i GABA-A (benzo, barbi i teraz prega). Twoje życie twoje zabawki.20 czerwca 2020przodownik pisze: ja dzisiaj przetestowałem dokładniej pregabalinę i muszę przyznać, że jest to świetny wynalazek i zaskoczył mnie swoim działaniem. mimo sporego stażu w modulatorach GABA pokazał swój potencjał. przyjęte zostało 300 mg Lineforu, około godziny 17:00, po godzinie działanie było już mocno wyraźne. ciężko to do czegoś porównać, a jednocześnie z łatwością można by powiedzieć, że jest podobna do wszystkiego. pregabalina w moim odczuciu łączy cechy alkoholu, benzodiazepin, baklofenu oraz GHB jednocześnie. w pewnym sensie oczywiście. efekty, które odczułem, to rozweselenie, specyficzny stan upojenia, podniesiony nastrój oraz dosyć silne działanie anksjolityczne. po prostu dobrze to działa i żałuję, że tak późno się tym środkiem zająłem. testy były wykonywane pod wpływem buprenorfiny, ale po to był jedynie dawka, która znosi objawy i nie powoduje większego haju, choć również czuję jej "lecznicze" działanie. ja myślę, że pregabalina, poza benzodiazepinami i baklofenem, powinna znajdować się w apteczce każdego lekomana. potencjał uzależniający jest i można by ją nadużywać. później jednak wywołała by nieprzyjemne objawy. zalecam do doraźnego stosowania, bądź w krótkich ciągach. celem poprawienia interakcji społecznych oraz odstawiania innych środków - tu się na pewno sprawdzi. dawka 300 mg jak na mnie to jednak sporo, byłem zdziwiony, bo po tylu latach używania GABAergików zadziałało to mocno i pokazało pazur. jednak środki te szanuję i nie nadużywam, poza epizodem z baklofenem. jak wcześniej wspominałem - satysfakcjonuje mnie 5-10 mg diazepamu bądź ekwiwalent. pregabalina w przypadku generyków nie jest lekiem drogim, a także jest łatwo dostępna. jestem zadowolony i będę korzystał. każdemu polecam. wszystko będę w tym temacie opisywał i szkolił się, tak, aby móc doradzać tutaj innym. wiedzę na jej temat jednak mam szeroką, bo zawsze robię głęboki research przed użyciem.
pozdrawiam całe grono użytkowników pregabaliny i dziękuję za wcześniejsze wpisy.
śmieszne jest to, że użytkownik z kilkoma postami będzie pouczał kompetentnego z znacznie wyższym stażem, nie znając jego historii. nie chcę się tu wywyższać, ale widzę, że nie wiesz o czym mówisz. gdybyś prześledził ostatnie dwie-trzy strony tego wątku, to może byś dowiedział się więcej.
swoją drogą mam pytanie do innych użytkowników - czy pregabalina też u was wzmaga tak apetyt? w przypadku niektórych GABAergików taki efekt występuje i wygląda na to, że w przypadku Lineforu również.
with regards, przodownik
Poprawię jedno: pregabalina to nie GABAergik tylko prekursor, analog GABA.
Ja szamię "w ciągu" od 3 lat obecnie, kiedyś już schodziłam po roku z dawki 600mg/d - zero większej tragedyji. Teraz każde 75mg jest bolesne.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
with regards, przodownik
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/a/a7f12355-4546-4ca7-97cc-92f96c7919d7/debiut.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250828%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250828T000801Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=6f1dc452d12424064df607bf001c889519d7377b020fcfe4d2fb5874dda00e75)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/otwarcie-punktow-sprzedazy-marihuany-1038x1038.png)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/gdfgdfgdfg-1038x1038.png)
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu
W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbsp19082025.jpg)
CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami
Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/casper_ruud.jpg)
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie
Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.