Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 781 / 181 / 0
Byłem w 4 aptekach i w każdej można było tylko kupić 10 sztuk, nie można było pojedyńczo tak żeby kupić 2-3 saszetki, a nie chce aż 10 sztuk bo wystarczą mi tylko 4 na jednego tripa. Nie wiem czy jutro dalej chodzić po aptekach i próbować czy kupić te 10 sztuk, ale kurwa szkoda mi kasy...
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 2532 / 603 / 0
To dziwne, ja jeszcze w żadnej się nie spotkałem żeby nie można było.Sprobuj jeszcze polatać myślę że w którejś będzie można na sztuki. Ja na benzie tripowalem jakieś 3 miesiące temu ciężko raczej żeby przez ten czas coś się zmieniło. A przy okazji często tripujesz na benzie? Masz z tego powodu jakieś problemy? Bo bardzo ja lubie te podróże ale jebie mi się przez to w oczach, powidoki zostają jak ruszam w ciemności telefonem i jeszcze jakieś drobne rzeczy. Nic szczególnie uciążliwego ale jak bym to ciągle żarł to zapewne już by tak zostało a sam fakt wyrządzenia sobie takich trwałych zmian jest nieco niepokojący.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 781 / 181 / 0
@Codeine420

Ostatni raz benzydaminę zarzucałem rok temu po 3 letniej przerwie. Okres w którym brałem ostro i to na prawdę ostro benzydaminę to koniec 2014 i początek 2015. Robiłem ciągi 4-5 dniowe w każdy dzień zwiększając dawke, było ostro i przez jakieś 2 tygodnie dochodziłem do siebie. Jedyne problemy to właśnie były powidoki i takie czarne kropki pojawiajace sie na białym tle i wielu ludzi mówiło że to nigdy nie przechodzi lecz po 2 latach wszystko całkowicie przeszło, powidoków i kropek nie ma więc myślę że tu potrzebny jest czas na to żeby to zniknęło.

Teraz właśnie nabrała mnie ochota na trip ale nie chcialem kupować 10 saszetek tylko 4 a że w kilku aptekach nie mogłem kupić to zrezygnowałem ale pójde jeszcze do innych i posprawdzam, jeśli kupię to dzisiaj robię tripa na 4 saszetkach po rocznej przerwie. Możemy potripować razem ale osobno jeśli chcesz :)
  • 2532 / 603 / 0
Razem ale osobno? :)
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 781 / 181 / 0
Zarzucimy o tej samej godzinie i będziemy telepatycznie się ze sobą kontaktować. Na benzydaminie akurat od dawek 4 saszetki w górę ja potrafiłbym uwierzyć że się z tobą kontaktuje i z tobą rozmawiam mimo że nie ma cię obok. Ja ogólnie na benzydaminie nauczyłem wkręcać takie filmy że to jest poezja
  • 2532 / 603 / 0
Heh podajrzewam, że ja miałbym podobnie :D Niestety za chwilę wrzucam dexa i lecę w plener, bardzo chętnie ale niestety teraz nie dam rady, jak będę kiedyś chciał wrzucić benze do się odezwę :D
Możesz opowiedzieć o tych filmach jeśli chcesz, jestem bardzo ciekawy :)
  • 781 / 181 / 0
To długi temat, może postaram się napisać o tym jakiś trip raport a co do zarzucania benzy to ja też skusiłem się jednak na deksa haha
  • 2532 / 603 / 0
Chętnie bym przeczytał :)

Fuzja - D5

Mogę wyekstrachowac na raz 4 saszetki wsypując je do 100ml wody? Nw dlaczego ale jakoś zawsze 4 saszety robiłem na 2 ekstrakcje po 50ml.Podejrzewam że to może być głupie pytanie ale jakoś zawsze tak robiłem ze strachu że coś może być nie tak kiedy sproboje z tak duża ilością na jednym filtrze.

Fuzja x2 - D5
15 maja 2020EvilDead pisze:
Zarzucimy o tej samej godzinie i będziemy telepatycznie się ze sobą kontaktować. Na benzydaminie akurat od dawek 4 saszetki w górę ja potrafiłbym uwierzyć że się z tobą kontaktuje i z tobą rozmawiam mimo że nie ma cię obok. Ja ogólnie na benzydaminie nauczyłem wkręcać takie filmy że to jest poezja
Wczoraj zarzuciłem 4 saszety trip był kosmiczny generalnie ale to prędzej materiał na TR. Ale przez chwilę myślałem że czytam w myślach znajomej osobie kilkadziesiąt km odemnie. I to wrażenie było tak prawdziwe że zastanawiałem się długo czy to się nie stało czasem naprawdę. W ogóle nie wiem co ta benza ma w sobie za magię że milion razy tripowales a patrząc na halucynacje zawsze dasz się zlapac i w nie - choćby najbardziej irracjinalne i bezsensowne - uwierzysz.No trip chyba jeden z najbardziej udanych mimo minimalnego strachu ale no to wiadomo.Ogromna Ilość wszelkiego rodzaju zajebistych haloonow (słuchowych też) , Cevow, Oevow no i co mało osób wie zajebiste rozkminy!! Najwidoczniej mało osób jest w stanie opanować strach i zmusić się do myślenia "to nie istnieje" przez co nawet nie ma opcji na rozkminki które są naprawdę niesamowite i jedyne w swoim rodzaju.Aha wypadało by nadmienić ze spalilem też do tego trochę trawy + piwsko.
  • 169 / 31 / 1
Kochani nie chciałbym wam psuć dnia ale chciałbym abyście pamiętali że benyzdamina powoduję uszkodzenie wzroku w niektórych przypadkach nie odwracalne zachęcam do udania się do wątku benza a szkodliwość bo poco mam to drugi raz pisać wiele się zmieniło. Już nawet na reddicie piszą że benzdydaminą powoduję męty ciała szklistego porównywalnego do jaskry.
Powoduję wiele schorzeń które należy tu przytoczyć z własnego doświadczenia bo sam mam uszkodzony wzrok od bardzo dawno od około 3 lat ale zapamiętajcie.
-HPPD
-Śnieg optyczny po ang visual snow
-visual artifact w Tym męty ciała szklistego po ang mouches volantes lub floaters
-Pulsujące białe kropki
-Negative afterimages
-Poświaty i aureole przy źródłach światła
-Inny syf i inne artefakty których nie zauważyłem na sobie i nie wyczytałem w literaturze i na reddicie.

3 Miesiące typ zebrał w swoim wątku pewnie schorzenia w tym uszkodzenia wzroku. Wcześniej pisałem że benzydamina niszczy wzrok ale nie było w necie żadnych informacji ale w końcu pojawił się wątek o tym. A więc lepiej nie bierzcie tego gówna bo będziecie wiedzieć jak jak. Powidoki, artefakty, śnieg optyczny, męty, artefakty które mnie już dobre 3 lata nieustannie mi towarzyszą. Dla redukcji szkód wolę informować o zagrożeniach bo sam doświadczyłem ich na własnej skórze .

https://www.reddit.com/r/Benzydamine/co ... reduction/

Cytat
eyesight damage: "For over a year I've been seeing a visual artifact - when I look anywhere I see 3 large black dots that move as I move the eyeball" - seems to increase gradually with binge use and remain for years, described as similar to glaucoma
Tłumaczenie
uszkodzenie wzroku: "„Przez ponad rok widziałem artefakt wizualny - kiedy patrzę gdziekolwiek, widzę 3 duże czarne kropki, które poruszają się, gdy poruszam gałką oczną” - wydaje się zwiększać stopniowo wraz z obijaniem się i pozostaje przez lata, opisane jako podobny do jaskry"

Nie polecam benzydaminy nikomu :alergia: Zabija wzrok czasami nie odwracalnie wszystko zależy od oraganizmu na innych nie działa a niektórzy mają zniszczony wzrok na zawsze lub na bardzo długo okres czasu. :niewiem:
VS-1-1.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed Moim Ojcem"
(Mt 10, 33).
  • 2532 / 603 / 0
Męt nie powoduje bo je ma każdy, raczej zwiększa ich ilość,albo w jakiś sposób sprawia, że są bardziej widoczne.Mimo to zgodze się z większoscią tych objawów. Jeśli ktoś tak jak ja jest dziwny i lubi delirianty to chyba lepsze dla wzroku były by np.dimenhydrynat (z dexem to już wgl mmm), difenhydramina...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.