Metadon i dhc biorę na tzw mostkach aby tylko zaleczyć skręta . Metadpn dawla 10cm po 1mg a DHC 2razy na adpbę po 270mg czasami wieczorem zwiększam dawkę a rano zmniejszam będąć w granicach 540mg na dpbę czasami lekko dorzucam tramal po 100-150mg.
28 maja 2020Artek0000 pisze: Siema, mozna strzelać iv oxy firmy sandoz?
Działanie takie same, ale biorę tylko doustnie czasami donosowo działanie natych-miastychowe nieco silniejsze ale zdecydowanie krótsze.
11 maja 2020KrwawyJanek69 pisze: Czy jak nie zdrapie tej osłonki to czas działania będzie dłuższy a efekt słabszy?Czy osłonka to w ogóle odpada.I tylko resztkę sprzętu zmarnuje?
Proszę o scalenie.
11 maja 2020hammerzeit pisze: Czas działania będzie sporo dłuższy, tyle że fizycznie możesz go wogóle nie poczuć.
Co wy pierdolicie hipolicie? Wiekszych glupot nie slyszalem, a slyszalem wiele. Zielona- czy innego koloru otoczka do zdrapania nie powoduje ani szybszego ani wolniejszego dzialania oksykodonu. Ona jest tylko po to zeby odroznic dawke jak dla mnie. Jak wedlug was otoczka, ktora mozna latwo zdrapac nozem lub pod woda po 5 sekundach mozna zmyc woda moze miec jakikolwiek wplyw na dlugosc dzialania oksykodonu? Jesli w zoladku sa kwasy i jest ogolnie srodowisko wodne to jak taka otoczka ma przetrwac dluzej niz mysle minute w takim srodowisku? To budowa tabletki powoduje, ze jesli jej nie pogryziemy/nie pokruszymy spowoduje, ze okolo 40% dawki uwolni sie od razu a pozostale okolo 60% bedzie sie uwalniac stopniowo. Kolejny dowod na to, ze ta otoczka nie ma zadnego wplywu na dlugosc dzialania tabletki oksykodonu to to, ze sa niektorzy debile co wala oksy IV razem z otoczka i dziala on normalnie. Poza kolorem roztworu, ktory nie jest przezroczysty.
Co do Xancodalu to jak ja go przerabialem to robilo mi sie mleko. Zastanawialem sie czy jest jakis inny magiczny lek firmy Sandoz a to jednak chodzi o Xancodal. No nie wiem, raz go wzialem specjalnie, bo wiedzialem, ze Sandoz go robi i myslalem, ze to to- okazuje sie, ze jednak to. Jednak mi sie mleko robilo przy przerabianiu i wiecej na niego recki nie bralem.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.