Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 2392 / 655 / 0
Jak to się ma przy przyjęciu p.o do Kodeiny ?? Czuć wgl jakąs różnicę że bierzemy coś "lepszego"?? Albo do majki p.o w dawkach 200/300 ... Co czego stan po tym byście bardziej przyrównali zakłądając że jemy.
  • 23 / / 0
DHC bardziej siada na ciało i głowę, nie porównywałbym tego do kody. Nie ma silnego wyrzutu histaminy, ale też efekt nie ucieka po marnej godzinie tylko trzyma i trzyma. O nodda nie ciężko z moimi mixami
DHC biorę 480 max 600 i jest mocno a kody biorę 720 i nie klepie czasem w ogóle.
  • 10 / 1 / 0
Kojarzę, że krąży takie przeświadczenie, że dihydrokodeina jest 2x mocniejsza od kodeiny. Jednakże spoglądając na jakiekolwiek "kalkulatory opioidów" lub tabele widać, że dawka dihydrokodeiny jest 1:1 z dawką kodeiny. Skąd wzięło się przeświadczenie, że dhc to jest ulepszona kodeina? Dzięki dłuższemu czasu działania? Czy przez to, że ma "di" w nazwie? %-D
  • 2897 / 619 / 10
@kacper88, nie ma takiego przeświadczenia, tutaj chodzi o dawkowanie rekreacyjne, zwykle wynosi 150mg do 300mg (bez tolerancji).
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 415 / 55 / 0
@kacper88 - powiem ci, że DHC zawsze będzie działała i to silniej od kodeiny. Co do samej kodeiny to daj sobie spokój, zjesz całe opakowanie 50/50 że niczego nie poczujesz!
  • 1277 / 130 / 0
Dokładnie jak bym miał porównać działanie długość działania rozpiętość dawek koszty to DHC to mercedes s klasy a kodeina to skorodowany mały fiat.
  • 101 / 26 / 0
Dihydrokodeina jest na pewno mocniejsza od kodeiny, ale nie dlatego że ma di- w nazwie %-D, ale dlatego, że przy 20% biodostępności taka sama dawka dihydrokodeiny działa jednak mocniej, niż taka sama dawka kodeiny.

Inna sprawa, że kodeina jest wg mnie znacznie bardziej euforyczna, a DHC z kolei bardziej sedacyjne. No i dłużej działa
Uwaga! Użytkownik klejzgoryla nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2392 / 655 / 0
To co możecie powiedzieć że DHC jest bliżej w działaniu do oksykodonu albo majki niż do słabej kody ?? (oczywiscie mówię o działaniu p.o WSZYSTKICH tych substancji )
  • 649 / 63 / 0
Bliżej temu do majki tak myślę bo taka sama suchość w mordzie występuje po nic jak i morfinie jedzone choc jadłem ja tylko z 5razy i to po jednej zielonej mst ale przy kodeinie też mam takiego trampa w mordzie gdzie przy oksy u mnie takie coś nie występuje.no i to takie typowe ciepło na mordzie i w środku jak po kodzie czy majce właśnie.
  • 101 / 26 / 0
Faktycznie jest suchość w mordzie, teraz jak to napisałeś to sobie uświadomiłem, że to od DHC, a nie innych rzeczy które biorę. Ale szczerze mówiąc to jeśli chodzi o euforię to kodeina jest dużo lepsza, niż DHC moim zdaniem. Na początku jak zarzucilem sporo DHC (tak circa 900mg mimo tolerki na tramal na poziomie 1.5-2g) to rzygałem jak kot, a grzania nie było w zasadzie...

Jeśli chodzi o przewagę DHC nad kodeina to objawia się ona wyłącznie w czasie działania (no i sedacja jest mocniejsza, ale chyba dla nikogo nie jest to priorytet w braniu opioidów)
Uwaga! Użytkownik klejzgoryla nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.