Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 867 / 253 / 0
A jak jest w końcu z kodeiną mieszaną z alkoholem? Wielokrotnie czytałam na forum że alkohol wzmacnia sedację ale osłabia działanie euforyczne. A ja pewnego razu popiłam 150mg kody jakimiś 500 ml (albo i więcej) wina i szczerze? Nigdy wczesniej ani później w życiu kodeinowa euforia nie wystrzeliła mnie tak bardzo w kosmos (przedtem nigdy nie łączyłam kody z alko). To było tak przyjemne uczucie, że w późniejszym czasie próbowałam to kilka razy powtórzyć (zawsze z odstępem ok. 2 tygodni) ale nigdy więcej nie było mi dane już tego odczuć.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 566 / 27 / 0
Nie warto kody z alko mieszać z dwóch powodów
1.Paracetamol lub sulfo z alko ora bebechy. Marskość wątroby lub wrzody
2.Niwelują sie nawzajem
Jak chcesz podbić kode tak żeby euforia była to małe dawki DXM godzine przed(np.30mg DXM i 300mg kody) lub większe dawki DXM 5-6h przed kodeiną(np 180mg deksa i 240mg kody)
Jest jeszcze benzo ale w ten miks łatwo sie wjebać, wiec odradzam
A żeby nie było offtopa to wg mnie mitem jest ten pusty żolądek przed daniem głównym. Lepiej zjeść coś lekkiego z godzine przed
Niedość że zdrowiej to działanie fajniejsze, i brzuch mniej napierdala w trakcie działania
  • 867 / 253 / 0
@Mondeeste wlasnie u mnie mix benzo (alpra) z kodą też tylko potęguje sedację i senność. Może zażywam tę alprę w niewłaściwym momencie? Brałam 20 minut przed zjedzeniem kody, starałam się zrobic tak żeby peaki sie na siebie nałożyły. A słyszałam że ponoc alpra to jedno z najlepszych benzo do mixowania z kodą. No ale oprócz większego rozleniwienia nic sie nie zadziało. Z DXM nie próbowałam nigdy, odczuwam jakąś bliżej nieokreśloną niechęć do tego środka.

A co do pustego żołądka to akurat w moim przypadku jednak się to sprawdza. Zjedzenie czegokolwiek przed mocno osłabia u mnie działanie. Z tego co wiem to ogólnie jest to
dość kontrowersyjny temat. Chętnie posłuchałabym jakiegos naukowego wytłumaczenia tej kwestii.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 182 / 34 / 0
Ale zjedzenie po podbija fazę, co do naukowego wytłumaczenia to proste jak jesz przed to koda wchłania się z tym co w żołądku więc dłuższe posiedzenie w żołądku i dłuższy pasaż jelitowy w przeciwieństwie do pustego żołądka, co może spłynąć z jakimś plynym
  • 23 / 3 / 0
Dziś łyknąłem 150mg kofeiny z thio. około 15-tej. Ładnie zadziałało. Przed 18-tą zjadłem następne 150mg. Na mnie dorzutka zadziałała. Fajki palę zawsze do kody. Wtedy bardziej mnie ciągnie do palenia. Papierosy skracają fazę. Sprawdzałem z e-papierosem. Faza trwa dłużej i mocniej. Czyli sama nikotyna nie jest winna. Palę z liquidem o smaku tytoniu. Kiedy sprawdzałem o smaku czekoladowym faza była płytsza i krótsza. Myślę że jednak jakiś składnik papierosów lub e-papierosa, aromat w tym drugim działa na niekorzyść kody. alpra też słabo działa. Palę nałogowo.
  • 1046 / 91 / 0
Jako, że znam się z forum od jakiegoś czasu i poprzez nie dowiedziałem się o kodeinie oraz o sposobach przyjęcia, pewne zawarte w tym temacie doniesienia zmieniły moje patrzenie na rzeczywistość...
Swego czasu zaczynałem od Antidolu i zacząłem na nim jechać co dnia. Później przerwy, zmiany pracy. Wjechał Thiocodin - tabletki. Przerobiłem na przestrzeni lat różnorakie sposoby przyjęcia owego medykamentu. Nie brałem się za pompkę, również nie brałem się za szprycę z igłą.
Jako, że wiedzę na temat owej substancji, a także preparatów ją zawierających wziąłem stąd, pewne reguły uznałem za fakt. Nie szukałem żadnego podłoża owych założeń.
Sulfogwajakol + kwas fosforowy. Hm, przez dobrych ileś lat miałem wrażenie, że to ma sens. Dotarłem w końcu do tego tematu i widzę, że myliłem się. Nie był to nigdy mój zestaw z założenia. Tabletki z sulfogwajakolem daje radę z H2O pochłonąć. Jednak w razie czego myślałem, że dodanie kwasu fosforowego da jakiekolwiek profity.
Kwas cytrynowy. Dobrze. W takim razie np. taki Sprite daje radę łącznie z tabsami?
  • 5964 / 1231 / 43
Tipchodin popija się Colą lub Pepsi.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1046 / 91 / 0
Pepsi Twist zawiera kwas cytrynowy. Coca-Cola ma jedynie kwasek fosforowy. Toteż, zapijać można nawet i etanolem, można także bez popijania. Co kto lubi. Mi chodziło bardziej o aspekty zmieniającego się pH w ciele przy delektowaniu się dość uzależniającymi tabletkami z sulfogwajakolem i z kodeiną:]
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.