Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
26 kwietnia 2019bogdyn919 pisze: Fazi z NAS . Wspominał że bral w wywiadzie . Posiada dorobek artystyczny , filmowy oraz miał wpływ na kulturę . Czy był wielki? Nie mi to oceniać .
Miał wpływ przeogromny na zdrowie psychiczne dzieci w podstawówkach,, w latach 90-tych.
To się ceni. <3
02 stycznia 2020junkiexl pisze: przypomniałem sobie z dinozaurów niedawno zmarłego , glupią i przedwczesną śmiercią świetnego człowieka i muzyka Roberta Brylewskiego z Brygady Kryzys i innych składów .
leci link z wywiadu: https://www.youtube.com/watch?v=KsIakjk6k6o
i nutka muzyczna : https://www.youtube.com/watch?v=LV9KlE7gDmo
Miłego słuchania .
Za mocno za często wiało
Zielono-brązowo-biało
https://youtu.be/Q78Teqr2T6E
I am the pit without sun, where blind beasts dwell.
02 stycznia 2020junkiexl pisze: Heroinistą dość sławnym był Grzegorz Markowski , lider zespołu Perfect, w latach 90 oglądałem reportaż z Monaru i udzielał się tam p. Grzegorz opowiadając o swoim grzaniu. Ogólnie teraz bardzo mało mówi o tych przeżyciach ale czasami coś mu się chlapnie czy córce. Jeszcze jedna znana postać z polskiej sceny muzycznej to oczywiście Robert Gawliński ,ledwo przeżył swoją przygodę teraz już chyba czysty, przypomniałem sobie z dinozaurów niedawno zmarłego , glupią i przedwczesną śmiercią świetnego człowieka i muzyka Roberta Brylewskiego z Brygady Kryzys i innych składów . Wielu by tych muzyków wymieniać, którzy byli wjebani w grzanie w Polsce... na koniec Kodym oczywiście mega fajny gość fan lodów i czerwonych marlboro. Dwóch ostatnich miałem okazję poznać osobiście , naprawdę świetni ludzie. Był czas że polska scena muzyki niezależnej była przesiąknięta herą , pamiętam jak grał u nas Proletaryat to koncert ledwo się odbył bo perkusista jeździł po mieście i szukał brązu ,już nie pamiętam czy znalazł czy wziął coś innego ale koncert odbył się na poziomie. Niestety a może stety branża muzyczna zawsze była przesiąknięta narkotykami , alkoholem i imprezami...
https://www.youtube.com/watch?v=ijeRoh8ONQ0
Wywiad z Ryśkiem o narkotykach, przestrzeganiu przed używkami, o przeszłości i teraźniejszości..
A wracając do Sławnych heroinistów żeby oftopu nie robić to większość polskich gwiazd ,które zaczynały w latach 80 ,czy jeździły na pierwsze Jarociny próbowało rodzimej heroiny czyli kompotu, pamiętam opowieść nieżyjącego już kultowego pankowca z mojego miasta który opowiadał jak krzycząc przeraźliwie ,z płonącymi włosami niczym zapałka na wietrze wybiegła z namiotu naga dziewczyna :)) ,ugasił jej włosy ,wpada do namiotu i pyta się o co chodzi ,a Ci że aceton się zapalił na łyżce jak robili końcówkę ,laska trochę przysnęła opuściła głowę i obudził ja smród i ogień we włosach:))
Wiele dzisiejszych gwiazd nie chce wracać do tematu hery ,nie piszą o tym w biografiach bo po co im taki PR ?
Do tematu Sławnych ,dorzucę jeszcze mojego ulubionego heroinistę ,który nawet zarobił na swoim nałogu to Irvine Welsh, wspaniały pisarz. A na koniec dodam Nicka Cave ponieważ w maju jadę na jego koncert i mam nadzieję że będę już czysty od opio...
Typowy sluchacz z glamrapu by powiedzial " Nie lepiej ziela se bylo zapalic? :-)
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
26 maja 2020HighwaytoHEL pisze: Ja bym tu dał może niezbyt sławnego na skale światową ale bardzo dobrego rapera (i użytkownika naszego kochanego forum) rapera Zioło. RIP
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.