Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 100 / 24 / 2
Byłem na początku bardzo negatywnie nastawiony do tego leku, wnkontekście detoksu od opio. W końcu to ulubione narzędzie lekarzy oddtruwających opiowraków. Jednak poza klasycznym antypsychotycznym, nieuzależniającym uspokojeniem, ma on ogrmnego asa w rękawie - dosyć silnie zaznaczone działanie cholinolityczne (takie jak atropina czy hioscyna, ale słabsze, normalnie niepożądane w lekach tego typu.

Jakie to daje benefity?
1-Podnosi temperaturę ciała, przez co to okropne zimno na skręcie jest znacznie zredukowane
2-Hamuje perstaltykę jelit - dobra alternatywa, jak ktoś się boi przedłużenia skręta przez loperamid
3- Wysusza błony śluzowe, co oznacza mniejszy wysięk z nosa

Z minusów to niestety podnosi tętno, ale nie jakoś drastycznie
  • 50 / 8 / 0
Da radę to łykać doraźnie na sen? Dostałem kiedyś od psychiatry, mam całe opakowanie po 50mg. Zależy mi na tym żeby na następny dzień nie chodzić bardzo zamulonym.
smile junkie
  • 1229 / 181 / 0
Niby da rade, bo niektórych on usypia, ale głównie tylko tych co mają małe doświadczenie z lekami. Niektórych może na początku zwalić z nóg, ale tylko pierwsze razy jak się bierze. Ale od razu dodaje że jeśli chodzi o sen to jest cała masa lepszych środków, z resztą nie tylko biorąc sen pod uwage, bo ten lek jest po prostu tragiczny. Co do drugiego pytania to niestety lek bardzo muli i to w bardzo nie przyjemny sposób, dodatkowo potężnie boli po nim głowa na ogół i są mdłości, zachwiania równowagi i ogolnie słabe samopoczucie. Jeśli nie masz nic innego pod ręką a potrzebujesz usnąć to możesz wziąć tabletke zobaczyć jak na ciebie zadziała. Ale jeśli masz do dyspozycji coś innego i nie ma gwałtownej potrzeby to radze nie tykać tego szmelcu

Ciekawi mnie czy za granicą koniowały też tak chętnie wypisują to gówno na prawo i lewo. Mi też wielu koniowałów (bo lekarzami nienazwe ich) to wypisywało. Ten lek to przestarzałe gówno, które ma więcej uboków niż cokolwiek daje. Kretyńscy lekarze może sami niech sobie skosztują kiedyś tego a nie na odczepke dalej wciskają ten archaiczny syf swoim pacjentom. Wiem mówiłem o tym setki razy, ale będę to powtarzał aż do znudzenia, żeby przestrzegać przed tym ustrojstwem.
  • 59 / 5 / 0
Takie samo gówno jak sulpiryd i każdy inny neuroleptyk, który ma za zadanie blokować dopaminę w mózgu. Kurestwo i tyle. Jeśli ktoś ma schizofrenie to nie ma wyjścia, ale brać neuroleptyk na bezsenność to wg mnie samobójstwo. Z bezsenności można się wpakować w inne gówno. A na bank pewnie jak przestanie się to brać to bezsenność wróci. STANOWCZE NIE DLA NEUROLEPTYKÓW!
  • 170 / 22 / 0
Ja biorę neuroleptyki na sen 18 lat , nie mam żadnych skutków ubocznych.
  • 8 / 5 / 0
Od tego leku ma się straszny apetyt.
Przytyłem ponad 10 kg podczas stosowania chloroprotiksenu.
  • 228 / 36 / 0
nie wiem co jest gorsze *bo to i inny sort leków* czy asertin po ktorym czulam sie gorzej niz na kacu czy chlotprxn
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 1599 / 47 / 0
Takie małe pytanko jeżeli biorę chlor to najmniejszą dawkę zastosować w południe czy rano bo wiem, że większą wieczorem ?
  • 1229 / 181 / 0
Najmniejszą rano, ten lek może mulić.
  • 911 / 207 / 1
Zależy na co bierzesz.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.