Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Siemanko niedlugo bede miał badania lekarskie gdzie bede miał pobierany mocz i krew w celu przebadania czy jestem czysty. I teraz pytanko bo slysze rozne wersje czy jezeli przebywam w pomieszczeniu gdzie obok mnie pala inne osoby bongoski to czy ja przyjmuje te THC i jest mozliwe do wykrycia czy raczej nie mam sie czego obawiac?
  • 967 / 243 / 0
Dobre pytanie :)
Generalnie tak ale musi wisieć chmura że aż szczypie w oczy ( to nie przenośnia ani suchar ale fakt )

Naści link do badań.
https://academic.oup.com/jat/article/39/1/1/2798055
  • 146 / 17 / 0
Jeżeli faktycznie jesteś czysty to na drugi dzień po siedzeniu w zadymionym pomieszczeniu krew i mocz będą też czyste. Śmiem twierdzić, że nawet tego samego dnia po paru godzinach będziesz czysty, jeżeli w ogóle samo wdychanie 'zużytego' dymu cokolwiek naćpa wdychającego.
Osobiście z ciekawości bym nawet kupił test na sik i na koniec posiadówy go zrobił, aby się upewnić. Oczywiście mając pewność, że przed posiadówą też byłeś czysty ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.