Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 967 / 243 / 0
23 kwietnia 2020Rosynant2000 pisze:
Nie praw komunałów, że coś jest normalne albo nie, bo czy będąc samotnym przyłączysz się do stada, która zżera swoje wydaliny ? Przecież dla nich to normalne.
Nie wiem co masz na myśli. Ja osobiście nie utrzymuję kontaktów z koprofilami.
Człowiek rozumny wyrósł ze swojej stadności, gdy spojrzał na tłum i opisał jego psychologię. Jedyne akceptowalne stado to rodzina. Niestety jej idea jest zabijana przez postęp technologiczny i władzę.
Człowiek rozumny nie wyrósł ze swojej stadności i nigdy nie wyrośnie.Jeśli wyrośnie to już nie będzie homo sapiens.Wspólnota oznacza możliwość jakiejkowiek kooperacji.
Odnośnie inteligencji to jest całkiem solidny pogląd, że wytworzyła się bo małpy żarły grzyby halucynogenne.
Człowiek i współczesne nam małpy maja wspólnego przodka. A co do tego pomysłu z grzybami halucynogennymi - masz do tego jakies solidne podstawy w sensie linki do jakichś badań etc. czy tylko solidne chciejstwo ćpaków ubranych w antropologiczną legendę ?
  • 146 / 17 / 0
@Kobyszcze nie nazwałbym człowieka, który naprawdę włożył dużo w poznanie i opisanie doświadczeń psychodelicznych 'ćpakiem'. Gość skończył studia i poświęcił życie tematowi. Nie mówię, że jest tak jak mówi, bo teoria ewolucji ma to do siebie, że zapewne jeszcze długo pozostanie teorią. I można by się spierać czy inne zwierzęta też mogły zajadać się protoplastami dzisiejszych dziko rosnących psylocybów. Jeżeli nie, to jest bardzo możliwe, że ta bajka ma w sobie ziarno prawdy. W tej konkretnej bajce chodziło o zaindukowanie rozwoju wyższej inteligencji, która odróżnia nas od innych zwierząt.
Ale abstrahując od tego i wracając do tematu to pisałeś, że samotność wynika z wyborów obarczonych problemami z psychiką, osobowością. A te można tuningować terapią i chemią. Końcem końców trzeba chcieć wykonać pierwszy krok ku zmianom.
  • 51 / 4 / 0
Samotnosc moim zdaniem katalizuje nałogi.Szczególne taki alkohol, po którym sie tego nie czuje. Czy giebl itp.
Uwaga! Użytkownik ukemi jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 17 / 0
Prędzej to nałogi katalizują samotność. Jak już wytrzeźwiejesz okazuje się, że poza potwornym samopoczuciem nadal czujesz się sam wiec znowu sięgasz po to, co da Ci chwilowe wypełnienie a zostawi jeszcze większa dziurę, którą naturalnie znów będzie trzeba wypełnić.
  • 1223 / 487 / 0
bez watpienia,alkoholizm/narkomania,to choroby ludzi samotnych.
  • 578 / 180 / 0
Nie tylko. To są problemy ludzi z weltschmerzem. W praktyce ludzi samotnych, ale nie koniecznie.
śmieszkowy podpis usunęli, no dosłownie 1984
  • 5985 / 1237 / 43
Samotność z wyboru to co innego.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1305 / 162 / 0
Ja juz po kilku próbach między ciągami próbowałem randkowac ale hujnia A szkoda fajnie jest się budzić koło drugiej połówki wiadomo powinna wiedzieć o nałogu lub sama być uzależniona bo inaczej to też nie ma sensu tylko jak jestem nacpany myślę raczej jak się dobić a nie randkowac
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 106 / 21 / 0
Najgorsza a zarazem najlepsza sprawa to w trakcie związku poznać inną osobę która okazuje się o niebo lepsza. Przez poznać nie mam na myśli zdradę ale poznanie osobowości i poczucie, że łączy was o wiele więcej niż z aktualną partnerem/ partnerką.
Najgorsza ponieważ świadomość, że nie trafiło się na tę osobę wcześniej/ ewentualnie ta osoba jest od dawna zajęta.

Najlepsza ponieważ uświadamia, że warto szukać i nie wiązać się na siłę z kimkolwiek.
Można też szukać całe życie i nie znaleźć.
Życie to jedna wielka przygoda i niewiadoma.
  • 1 / / 0
Ale ile razy można się przed kimś otwierać? Opowiadać to samo i poznawać się?
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.