...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
13 marca 2020Maksymilian9 pisze:
07 marca 2020Lolek93 pisze:
Czyli jakbym sobie pociągnął jednego bucha to istnieje prawdopodobieństwo że do tego wrócę? Tak tylko pytam mam silny charakter i tego nie zrobię.
Jeżeli rzucałeś tylko zioło i tylko z tym miałeś problem,to co nadal tutaj robisz? Po co tu konto? Wchodzenie na ta stronę, czytanie postów osób biorących i dodawanie swoich? Walczysz z nałogiem a kręcisz się wciąż w okół niego. To tak jakbyś pobił diabła i zamiast pójść dalej to kręcisz się w okół niego oswajając się z nim ponownie a on nabiera na sile. Sam fakt, że o tym piszesz i wciąż do tego wracasz myślami i wspomnieniami oznacza, że jesteś uzależniony. Im mniej tych myśli i wspomnień tym większe prawdopodobieństwo, że pojawi się "sensowna" argumentacja dlaczego warto wziąć i ponownie się na to zdecydujesz. Ty sobie te myśli i wspomnienia pielęgnujesz wchodząc tutaj, dodając posty i je czytając. Podlewasz chwasta. Odpowiedz sobie sam przed sobą po co Ci to wiedzieć i po co to robisz. Może doprowadzi Cię to do tego, że podświadomie kręcisz się w okół ponownego spożycia.
Dzięki za tego posta dopiero dziś tu wszedłem tak z ciekawości nie pękłem nie palę i nie chcę do tego wracać.
Pozdro
  • 677 / 305 / 0
Igaroz - Na 100 % się oczyściłeś z THC, krew, mocz na pewno, w cebulkach włosów podobno do 10 miesięcy nawet. Najważniejsza krew i mocz. Czysty jesteś i już :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 181 / 33 / 0
miesiące przerwy, przymusowej bo towaru brak, a że pizda jestem to nie potrafię skręcić.
Teraz przyszło z neta, więc nie jest źle.

Ale ja mam inne pytanie. Gdzieś natknąłem się na reddicie na wątek o odstawieniu, aby tolerancja wróciła.
I niejeden z nich opisywał, że przy codziennym chronicznym paleniu, był w stanie wypalić po 2-3 gramy, jeden rzucił nawet 5g, i wkurwu dostawali bo ich nie brało.
Chyba ściema co? 5 gramów to mnie by trzymało chyba miesiać, a ten tu pisze że nic nie czuje.
  • 35 / 1 / 0
A ja mam jedno pytanko.Czy kogoś doświadczyła derealizacja/depersonalizacja na skutek odstawienia mj?
Czytałem na reddicie że to bardzo powszechny skutek uboczny cold turkey który następuje na skutek spadku dopaminy :)
Uwaga! Użytkownik Urkaz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / 3 / 2
28 kwietnia 2020Urkaz pisze:
A ja mam jedno pytanko.Czy kogoś doświadczyła derealizacja/depersonalizacja na skutek odstawienia mj?
Czytałem na reddicie że to bardzo powszechny skutek uboczny cold turkey który następuje na skutek spadku dopaminy :)
Zdecydowanie jest to odczuwalne. W moim przypadku były to bardziej chwilowe stany. Tak jak wszyscy tu piszą najlepiej się czymś zająć i wtedy będzie to zdecydowanie mniej odczuwalne. Jeśli chodzi o spadek dopaminy to polecam branie l-tyrozyny, która jest prekursorem dopaminy. Najlepiej brać ją na pusty żołądek rano. Jest śmiesznie tania jak na suplement a bardzo pomaga.
  • 1533 / 196 / 0
ja nie pale od 10 dni i dalej czuje taką czape na bani , mam nadzieje ze to minie , bo palic ochoty nie mam wcale .. a tyle lat palenia dzien w dzien napewno potrzebuje z pare miesięcy może nawet żeby mózg zaczął lepiej funkcjonować
  • 35 / 1 / 0
@HalnyMocny
Czyli nie jestem odmieńcem i to normalne :)
Uwaga! Użytkownik Urkaz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 437 / 265 / 0
28 czerwca 2009Weedian pisze:
Ja pytanko z innej beczki. Idzie się pozbyć tych paranoicznych myśli, wkręty które odzwierciedlają się w twojej głowie w prawdę?
CBD bardzo pomaga.
Uwaga! Użytkownik Malinowy Chrusniak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3168 / 885 / 5
Ewentualnie mniej jarania/słabsze/inny sort.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 35 / 1 / 0
@Brutalny
Ta czapa od 10 dni to derealizacja/depersonalizacja.Wiem co czujesz...
Ale to mija nawet nie obejrzysz się kiedy.
ODPOWIEDZ
Newsy
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.