Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Cześć Jestem osobą uzależniona od stymulantów, byłam na ponad rocznym ciągu, byłam na odwyku teraz biorę co tydzień około... zdarza mi się to coraz częściej a chciałabym znowu powrócić do całkowitej abstynencji, czy są jakieś leki o które mogę poprosić psychiatrę żeby było mi łatwiej, SSRI i SARI z góry odpada.
Pozdrawiam
  • 600 / 108 / 0
bupropion może się sprawdzić ewentualnie jakiś agonista dopaminy np. ropinirol albo mała dawka amisulprydu/ sulpirydu. Z tym, że nie liczył bym na cud może spróbuj się przerzucić na inny nałóg np nikotyna cukierki to niektórym pomaga.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 3 / / 0
Nacetylosteina- odtruwa watrobe , do tego ma dzialanie przecilękowe i dopaminergiczne, dla narkomanow/pijakow jest jak znalazl. Yerba Mate- dodatkowy wplyw to poprawa nastroju, energia. mulungu - odtruwa watrobe plus do tego ma dzialanie przeciwlekowe, dysocjacyjne i nasenne, Czystek, Chlorella, Aloes - przy okazji dopiesci przetyrane narządy. Ostropest plamisty. Zielona herbata, Pokrzywa. Jak cpaliscie i chlaliscie na umor to nie bierzcie sie teraz za glodowki , trzeba odczekac bo bedzie za duzy szok dla organizmu i to bedzie nie tylko nieprzyjemne, w wiekszosci przypadkow zakonczy sie fiaskiem. Manayupa tez jest dobra.
  • 134 / 6 / 0
Ogólnie baklo zabija mi głód na benzo stymulanty bo na tej substytucji buprą na wszystko łapały mnie głody i to takie że trudno to powstrzymać. Powiedzcie mi czy to skołowanie na poczatku brania baklo minie ? Oby tak bo będę zmuszony zaprzestać leczenia
  • 1 / 5 / 0
klinoptylolit Czy slyszeliscie o takim srodku na oczyszczanie? Prosze o info
  • 2244 / 381 / 0
Fajny shocik jest w Lidlu z imbirem, kurkuma i cytryną na bazie soku z pomarańczy.
  • 146 / 17 / 0
@mietowy3 także go polecam. Po wypiciu takiego shota na raz naprawdę czuć pobudzenie, ale radzę uważać bo jest bardzo cierpki w smaku.
  • 55 / 3 / 0
Od siebie polecam spirulinę, czystek, pokrzywę, na wątrobę ostropest.
Uwaga! Użytkownik y0y0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 229 / 12 / 0
Lecze sie neuroleptykami i przydało by się raz na jakiś czas oczyścić organizm z toksyn.
Próbowałem Chlorelly i Herbatki na bazie mn. pokrzywki, nie zauważyłem aby coś wniosły.
Nie sądze aby Spirulina czy Czystek były znacznie lepsze od wyżej wymienionych.

Co jest naprawde dobre i przerasta o minimum klasę te zioła, jeśli chodzi o detox organizmu?
  • 1891 / 425 / 4
Hepa-Merz 3000 ... potrafi zdziałać cuda w organizmie

niestety jest na receptę, a preparaty dostępne jako "suplement" zawierają jeszcze "magiczne dodatki", których nie potrzebujemy przy detoksykacji.
Z tych "lepszych" supli to - hepatil

Działanie "konkretnie" czuje się dopiero w ilości od 1g wzwyż, polecam min 2g w połączeniu z WitC => wyciągu z grapefruita lub z dzikiej róży

Ogarnia głowę z ćpania, chronicznego/przewlekłego/urojonego zmęczenia, witalizuje organizm, poprawia wygląd skóry włosów, uspokaja wewnętrznie no i wątroba jest jak nowo narodzona...

dorzucić sobie na max 2 tygodnie B complex, z lekką nadwyżką B6 i jest gitara.
W tle jak będzie działał ostropest plamisty gotowany/pity na czczo to już w ogóle jest petarda.
DXM
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.