Dobra pytanko, na ten miernik do pH będę czekać prawie miesiąc (piękne czasy) więc tutaj pojawia się moje pytanie czy mogę już pomidorki wsadzać do gleby a później dopiero ją zbadać i tam się nią odpowiednio zająć, czy takie czynność będą bardzo nieodpowiedzialne i karygodne? Aż żal mi na nie patrzeć jak widzę ,że produkują już drugie piętro liści a nie mogą rozpiąć swoich skrzydeł :(
Możesz oczywiście zaryzykować i przenieść na out, ale póki co temperatury nad ranem są bliskie zeru. Poczekaj przynajmniej jeszcze z 7 dni.
Nie czekaj też miesiąca na ten miernik - pH możesz skorygować później. To Ty robiłeś mieszankę "warstwową"? Masz zamiar to wszystko wymieszać? Bo jeśli nie, to miernik pH na nic się nie przyda.
Ta haha to ja mam warstwową mieszanine gleb, dostałem od Ciotki taki płyn herliga i po prostu nim zbadam glebę której jest tam najwięcej bo zajmuje ona z 70% całego worka i w razie potrzeby po prostu będę z nią się bawić w regulację .
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.