Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Tachykardia 120/min, czasem nawet 150/min, a dziś np. 170/min.
Ucisk w klatce. Byłam dwa razy na sorze miesiąc temu - tachykardia zatokowa i.nic więcej nie stwierdzili. Nie mam aktualnie stresu w życiu i pojawia się to z dupy.... nie panikuje. Tylko leżę i się męczę, a wystarczy że wstanę to wali we mnie jeszcze bardziej.
Lecze się psychiatryczne na zab. Osobowości. Biorę Wenlaflaksyna, sertralina , opiprolol, oraz propranolol (beta-bloker) i pregabaline
  • 9298 / 1807 / 2
Psychiatrze zgłoś te problemy.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 50 / 1 / 0
Może boli Cię życie jak mnie. Jak znajdziesz rozwiązanie niesamobójcze daj znać. Pozdrawiam.
Gdy nie odpisuje na PW pisać: dzinks9x@hyperreal.email
  • 9298 / 1807 / 2
Ja takie akcje mialem ale to po antybiotykach.
Pomógł olejek melisowy i ograniczenie nikotyny ;)
No i probiotyki.
Wchodzić i głosować
  • 911 / 206 / 1
A propranolol na stałe? 3x10 mg?
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 9298 / 1807 / 2
Ja przy pierwszym napadzie dostalem jakis bieda bloker i hydroxy
Pomoglo chwilowo, oglupilo wyspalem sie wstaje ide do lekarza a tam na pulsometrze rozstrzal od 80-120 xD

Tak, ze takie leki to se mozna w dupe wsadzic.
Stan trwal lekko ponad miecha.
Od tamtej pory zmienilo sie wszystko.
I od stycznia nie bylo juz takich akcji.
No moze raz ale to na poteznym stresie.
Bieda blokery czy 80proc uspokajaczy to rozwiazania dorazne, bez uatalenia przyczyny mozecie se eksperymentowac.
Wchodzić i głosować
  • 1290 / 364 / 0
na sorze ci nic nie stwierdza, na oddziale kardiologicznym raczej tez nie, dopiero jak zmiany w sercu sa bardzo widoczne i oczywiste. Po prostu bedziesz teraz jadla wiecej beta-blokerow i tyle. Mozesz poeksperymentowac z lekami ktore dzialaja dobrze w normalnych ilosciach. Tachykardia moze miec bardzo wiele przyczyn, w tym psychicznych. Zastanow sie dobrze jakie mysli cie mecza, moze to koronawirus i izolacja na ciebie tak wplywa.
Dodatkowo, co jest czesto przemilczane, leki antydepresyjne te od serotoniny maja wplyw trwaly na uklad naczyniowo-sercowy a ty bierzesz az 3 i nie wiem w jakich dawkach.
Np. dopiero w 2018 stwierdzono, ze SSRI powoduja miazdzyce i mam znajomego, co bierze SSRI od 10 lat i ma zaawansowana miazdzyce a nie jest w zadnej grupie ryzyka innej niz antydepresanty.
  • 4894 / 853 / 0
Myślę że wenlafaksyna i propranolol to zle rozwiązanie,zgłoś to psychiatrze ale na moje to lek ktory Ci podnosi noradrenaline(wenla) troche sie gryzie z beta blokerem. Powinnaś zmienić lek z wenli na jakiś SSRI i propranolol tez zamienić na jakiś nowoczesniejszy beta bloker jak objawy nie ustapia.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
On wie. Kazał propranolol doraźnie i tyle... A to się dzieje codziennie i mnie wykańcza...
  • 9298 / 1807 / 2
Fakty są takie, ze jak autor czy tam autorka tematu nic nie zmieni to wykonczy go albo depresja albo tachykardia.
Wchodzić i głosować
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.