Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 234 / 39 / 0
@pawoleh666 jak postępy?
do mnie dotarła już ziemia do kaktusów i perlit czekam jeszcze na nasiona
z tamtego nic nie wyrosło czyli nasz polska ziemia z pól uprawnych sie nie nadaje do skiełkowanie tej rośliny.
  • 3027 / 648 / 0
Nie wiem czemu, ale zapomnialem Ci odpisac @Ilmostro - tamte wszystkie gowienka to byly chwasty, ale dzisiaj podniosłem butelkę robiącą za mini-szklarnię, patrzę, a tam takie.. No właśnie, zdjęcia nie zrobiłem - ale w każdym razie przypomina to takie drobniutkie źdźbło trawy, na razie nie ma liści, wysokość ok. 2,5cm, wczoraj tego nie było. Łudzę się, że może to ephedra.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 234 / 39 / 0
No właśnie tak mi sie wydawało że ephedra powinna być jednoliścienna ja czekam cały czas na nasiona.
  • 608 / 59 / 0
Panowie i jak postępy?
10 sierpnia 2020surveilled pisze:
A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
  • 3027 / 648 / 0
do dupy, 4 nasiona mi na płatkach leżą od 1,5tyg i nic, reszta wysiana do gleby i też nic a tamto o czym mówiłem, że podobne do źdźbła trawy to chyba rzeczywiście kurwa źdźbło trawy, bo zero rozwoju, nic się nie rusza od kilku dni, no trawa i chuj. Wykiełkowanie ephedry to jakaś kurwa udręka.
  • 608 / 59 / 0
Cierpliwości. Podobno długo kiełkują. Nie zniechęcaj się, uważaj żeby ich nie przelalać. Nie długo ja sie za to biorę ;)
10 sierpnia 2020surveilled pisze:
A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
  • 234 / 39 / 0
Ja dalej na nasiona czekam :/
  • 234 / 39 / 0
Właśnie przyszła Ephedra Viridis i Ephedra Nevadensis jutro chyba przyjdzie Ephedra Sinica
  • 3027 / 648 / 0
O no to super, a ile masz tych nasion?
/U mnie nadal nic, ephedra z gruntu nic, nasiona na płatkach nic - jest ich 6, tak poprawiając wcześniejsze zeznania
Zostało mi 15 nasion Ephedra Sinica
  • 234 / 39 / 0
Po 12 dziś je wstawię do wody a jutro je wysieje w ziemię do kaktusów pokombinuję z zaprawami mikroelementy i fungicydową mam na stanie tebukonazol z grupy triazoli
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.