Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 1229 / 180 / 0
@Mordarg - ja dzisiaj byłem w kaufie , ale musiałem czekać 20 minut do godziny 12 bo do tej mogą tylko seniorzy. A myślałem że te obostrzenie też zdjęli, ale chyba zapomnieli. Zaś ilości osób w sklepie nikt nie sprawdzał raczej , choć mega tłumów nie było. Przyznam że też zauważyłem że obcy ludzie są jakoś bardziej otwarci i życzliwi. Beka troche z tego
  • 9390 / 1830 / 2
NIe ma juz obostrzenia z godzina dla seniorow w weekendy 10-12.
Zwlaszcza w niedziele.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2394 / 653 / 0
@rooney Godziny dla seniorów dalej obowiązują ale tylko od poniedziałku do piątku. W weekend hulaj dusza nie ma tego nakazu/zakazu - możesz wejśc o każdej godzinie. Jaki to ma sens ?? nie wiem ale stojąc w kolejkach raz wsłuchałem się w dyskusję i ludzie mówili o tym że między 10-12.00 sklepy są puste a dziadki mają w to wysrane zaś właściciele wpuścić młodszych nie mogą bo grozi kara a dziadki mykają po sklepach non toper - żeby coś się działo. Ktoś tam mówił że teraz zrobili w biedronkach zrobili teraz godziny 6-24.00 i w godzinach 22-.24.00 pełno dziadków tak jakby chodzili po sklepie w nocy tylko dlatego że mogą ...

EDIT: Niestety moja teoria jest taka że wszystkie "dziadki "ANTYpis" ppo prostu chcą pokazać że rząd nie będzie im mówił kiedy mają robić zakupy jak za komuny i specjalnie idą do sklepu w innych godzinach niż ta 10-12.00 -niestety jest w mojej rodzinie jeden taki przypadek i wydaje mi się że jest to zjawisko na większą skalę... Ja też jestem AntyPis ale tego typu działanie jest skrajnie nieodpowiedzialne i popier^*()ne....
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2020 przez WujekMorda, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2657 / 559 / 0
u mnie i w biedronkach i w lidlach jest otwarte 24/7 teraz. Ale podobno najwiecej ludzi i tak popierdala poznym popoludniem, kolejka godzinna.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 9390 / 1830 / 2
Mi zajelo 3 dni opanowanie gdzie i kiedy chodzić.
Najbezpieczniej jest isc 11:50, stanac przed sklepem i poczekać te 10min.
Zajebiscie, zero ludzi.

W godzinach popołudniowych/wieczornych ide na 3-min przed zamknięciem sklepu (dotyczy Auchana czy lokalnych sklepików), do biedry i Lidla juz praktycznie nie chodze, nie na moje nerwy.
JAkbym miał celować to 20-30min przed przerwa techniczną (bodaj jakos 14) lub pod wieczór typu 21:00
Wchodzić i głosować
  • 687 / 149 / 2
Ja godzinę przed zamknięciem odwiedzam Auchan czy LeClerc, ludzi mało, miejsca dużo, odległości bezpieczne. Przestałem bywać w Stokrotkach i innych mniejszych sklepach- tam jest niebezpiecznie- dużo ludzi i małe odległości między regałami.
Miłość jest jak opium...
  • 9390 / 1830 / 2
20 kwietnia 2020IvoPartisan pisze:
dużo ludzi i małe odległości między regałami.
I co Ci zrobią? :D
Wchodzić i głosować
  • 687 / 149 / 2
Wiadomo, koronoświnią mogą zarazić :extasy:
Miłość jest jak opium...
  • 9390 / 1830 / 2
I ? Jak jesteś zdrowy a zwłaszcza jak nie masz cukrzycy i chorób serca to przejdziesz to zakażenie bezobjawowo.
JAk masz maseczke, nie pchasz rąk do gęby, myjesz łapy po kazdym wyjsciu to jak miałbyś zostać zarażony ?
Wchodzić i głosować
  • 2657 / 559 / 0
Mysle, ze @IvoPartisan woli po prostu zmaksymalizowac bezpieczenstwo, ja tz nie pcham sie do jakichs sklepow 2x2m bo to bez sensu. Wystarczy ze przyjdzie jeden chlop, pooddycha i kicha, koronaswirus w pomieszczeniu. Poza tym, wiesz ze zakazic mozna sie przez oczy, nie? w okularkach do nurkowania mamy popierdalac czy co?
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.