Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 2884 / 623 / 0
12 kwietnia 2020Stteetart pisze:
Kiedyś jak sie miało te 17 lat jak pies drapnął po kilku browcach to wiekszosc wybierała wywózke pod las, kilka pał na plecy i powrót piechotą do domu.
Tweraz młodym by sie tipsy połamały albo spodenki zbrudziły.
Sugerujesz, że przemoc fizyczna to mniej traumatyczne przeżycie niż areszt/ograniczenie wolności, wezwania na komendę?.. To trochę przegięcie.. Mówię to jako osoba z tego pokolenia, o którym wspominasz.
Te pseudoprzepisy z każdym dniem są coraz bardziej pojebane. A dzisiaj mi się śniło, że były wybory i Adrian wygrał. Nie chcę was martwić, ale już kilka ,,proroczych" snów mi się zdarzyło %-D
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 9496 / 1867 / 2
12 kwietnia 2020pawoleh666 pisze:
Sugerujesz, że przemoc fizyczna to mniej traumatyczne przeżycie niż areszt/ograniczenie wolności, wezwania na komendę?
Zalezy od psychy.
Mam kumpla co go zgarneli na izbe, w drodze zafundowali lekki wieczorny spacer + na samej izbie sie stawial - bo go zbili, bo sie zle czuje itd - wiec na izbie mu poprawili.
Skonczyło sie tak, że mial obydwa oka podbite, plecy zielono-niebieskie i stracił 50 zł (a wtedy 50zl to była kupa kasy) ;)
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3215 / 418 / 0
Steettart jest twardszy niż diamenty gdyby ktoś jeszcze się nie zorientował
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9496 / 1867 / 2
E tam. Ja to miałem z nimi zawsze spokój.
W swoim krótkim życiu na komendzie bylem moze 4-5 razy a nawet nocy tam nie spedzilem.
Ja to spokojny człowiek jestem ;)
Wchodzić i głosować
  • 2990 / 1645 / 35
Akurat ;D xD
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9496 / 1867 / 2
Z drugiej strony z dużym zdziwieniem obserwuje te problemy i mandaty.
JA juz prawie 3 tyg kisne w domu a od 2 tyg praktycznie codziennie od 16 wychodze w pizdu.
Czy to na browara czy jak ostatnio z telefonem, do dentysty czy tam na cos.
I tak od tych 2tyg nie spotkałem nawet jednego patrolu.
Z moich znajomych tez jak pytam to raczej słabo.

Jak już pije to na terenach tzw niczyich - ni to panstwowe, ni to miasta ni to prywatne.
Jak ide po zakupy to swoimi zakamarkami...
Wchodzić i głosować
  • 687 / 149 / 2
Z tym wjazdem po mj to prawdopodobnie podsłuch w aplikacji, czujnik dymu niemożliwy...
Może jak się komuś nudzi na kwarantannie, to niech pogada przy telefonie że właśnie zapala zioło, jak przyjadą to i tak mu nic nie zrobią bo będzie czysty, a będzie wiadomo skąd info.
A swoja droga skurwysyństwo, zamiast się zajmować pandemią to w ten sposób tropią ludzi, żeby jeszcze był jakiś ważny powód.
Miłość jest jak opium...
  • 12692 / 2456 / 0
Dlatego ja żadnej aplikacji nie instalowałem. Wyjebałem kartę z telefonu i jak psy pytały, czemu nie można się do mnie dodzwonić, to powiedziałem, że zgubiłem ją na lotnisku.
Znajomym odradzałem instalowanie, ale policja powiedziała im, że to obowiązkowe więc instalowali... nie przypominam sobie, by istniał w naszym kraju obowiązek posiadania telefonu, czy instalowania określonego oprogramowana...
Cholera wie, jakie uprawnienia ma taka aplikacja... do tego w wielu przypadkach zwyczajnie nie działa poprawnie. Została pewnie napisana na szybko, bez żadnego testowania i poprawiania błędów - test miała pewnie przejść "w boju" : )

Ja też miałem wiele razy do czynienia z policją i nigdy nie doszło do użycia siły. Może dlatego, że mam zakodowane w głowie, że do psów się nie fika, bo to zwykle kończy się na glebie z butem na głowie i kajdankami na rękach. Bynajmniej nie próbuję przeczyć doświadczeniom innych, bo wiem doskonale, że takie akcje zdarzają się nagminnie.
  • 9496 / 1867 / 2
13 kwietnia 2020jezus_chytrus pisze:
Cholera wie, jakie uprawnienia ma taka aplikacja
98proc aplikacji ma uprawnienia do mikrofonu, kamery czy listy znajomych.
Kiedyś nawet byla lista najbardziej szpiegujacych apek ale jak wygladala nie pamietam.
Btw
https://serwisy.gazetaprawna.pl/nowe-te ... rusem.html

W ustawie o wirusie chca przepchnac zapisy ktore jawnie uderzaja w nasza prywatność.
Jesli bedzie obowiazek takiej aplikacji przerzucam sie na jakies szyfrowane polaczenia czy cos.
Wchodzić i głosować
  • 2392 / 655 / 0
12 kwietnia 2020Stteetart pisze:

Taaa powiedz to ludziom którym psiarskie wjechaly na kwarantannie.
Sie okazało, że prawdopodobnie aplikacja kwarantannowa ma opcje zbierania nagran i wysyłania w odpowiednie miejsca.
https://www.cannabisnews.pl/uwazajcie-z ... atrzymani/

No to teraz mnie rozłożyłes. Oglądam wlasnie serial WESTWORLD w którym się okazuje że cały świat jest kontrolowany przez jedną wielką maszynę która dzieki smartfonowi jaki ludzie noszą przy sobie całe życie zbiera o nich informacje , tworzy algorytm i wytycza możliwe ścieżki jak potoczy się jego dalsze życie zaś koroporacje kupują tą wiedzę i dzięki niej sterują tymi którzy jej nie mają - no nieźle pojebane ale potem wchodze tu i widzę że takie rzeczy już się dzieją ....

EDIT: ALe moment ja tam widzę że to jest z 1 wszego kwietnia.... toć to żart raczej wątpie w takie Sc-FI
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.