15 marca 20202004 pisze: @LOBO87 prawda, to byl epizod. wielu znajomych zrezygnowalo z tego, czesc rzucila, czesc wrocila do szlugow. tak zdroworozsadkowo najlepiej minimalizwac ilosc waporyzowanego glikolu. najgorsze sa te "dymiarki". ryzyko zbierania sie plynu w plucach to realny problem eszlugow. sadze, ze najlepiej optymalizowac dawke stosunkowo duza porcja nikotyny, by ograniczyc ilosc przyjmowanych ?wziewow? i np od tego schodzic, przy rzucaniu. uproscilbym recepture, np wywalajac aromaty. jest to dodatkowy bodziec do siegania i extra trucia sie.
@spaze to byla przygoda gora dwudniowa - nie pamietam. testowalem rozne ustawienia mocy grzania i samych liquidow. gardlo najmniejszy problem. zapach glikolu byl nieprzyjemny. waporyzujac regularnie pewnie sie tego nie czuje, jak z fajkami, co nie znaczy, ze dobrze. na pewno mozna powiedziec, ze glikol osadza sie w plucach. moze to kwestia osobnicza, np wydolnosc ukladu oddechowego, czy krwionosnego. glikol slabo paruje.
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
15 marca 2020LOBO87 pisze: Smażył grzałke pewnie, to takie efekty były![]()
15 marca 2020spaze pisze: Trudno powiedzieć czy się osadza czy jak to jest, jak patrzyłem tomografie płuc "profesjonalnych e-palaczy", którzy palą ciągle i robią vape tricki to niby nic nie wykazywało aczkolwiek nie wiadomo jak to do końca jest z tymi e-papierosami. Na pewno szkodzą ale tak myślę, że w mniejszym stopniu niż zwykłe fajki, a co do zapachu glikolu to jak paliłeś sam glikol czy jak bo każdy liquid zawiera też aromat. Czy w ogóle nie czułeś aromatu?
palilem z aromatem, ale posmak glikolu byl intensywny
czulem wszedzie, w pokoju walilo
skoro sprawdzales temat to wiesz, ze niepodgrzany glikol slabo paruje
@LOBO87 domownikom takze walilo glikolem w moim pokoju, gdzie uzywalem. stawiam, ze osiadal. nie wkrecalem sie w to. naprawilem i oddalem. na sucho nie grzalem, ustawic moc zgodnie z zaleceniem producenta grzalki tez potrafie ;P
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.