Scalono -- 909
Polecam zalać kavke na około 30-40 minut mlekiem kokosowym, jeszcze przed wyciskaniem, moc zwiększa się znacznie - sam byłem zaskoczony.
Nie warto testować tej z Nowej Zelandii. Według mnie jest za słaba.
Znaczy wiadomo...nie ma co się nastawiać na jakieś grube tripy, ale po 20g na mleku, przefiltrowane przez gazę z apteki czuć działanie sedacyjne, uspokajające, rozleniwiające i taki fajny stan relaksu przy jednoczesnym zachowaniu trzeźwości umysłu. W smaku ok, da się wypić, chociaż nie ma co spodziewać się jakiś wielkich walorów smakowych, podczas picia znieczula/mrowi język. Przyjęte na prawie pusty żołądek.
Ech...gdyby to było w cenie yerba mate to byłby hit... a tak pozostaje jako ciekawostka do zarzucenia od święta.
Ciekawy jestem czy w większych dawkach, np 50g jest równie przyjemna czy jest jakaś granica, gdzie zaczyna się robić niefajnie. Póki co przy 20g efektów ubocznych brak.
W każdym razie nie powinno się łączyć tramadolu z Kava Kava.
A jeśli chodzi o Eva Vanuatu, to zależy czego oczekujesz.
Jeśli ma klepnąć, to z tej saszetki, co dostałeś (też od tego samego V miałem tę kavę), to z 10g, nawet i 25g. Ale wg. mnie jest to strata materiału.
Najlepiej zrobisz wzmacniając pozytywne działanie Kava Kava poprzez spożycia 1-2 łyków kropli walerianowych do zaparzonej na zimno kavy w ilości 2 nieco czubatych łyżeczek Kava Kava.
łyk waleriany (tej w buteleczce z apteki, polskiej produkcji) i można obniżyć ilość kavy do 2 łyżeczek do herbaty
A na podbicie działania najlepiej nadaje się piracetam. Do dawki, którą używasz z 2400mg piracetamu.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.