Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2897 / 619 / 10
@Ankaaa, czy mogłabyś zatem podzielić się tą wiedzą? Ja już też wiem, ale niestety nie znam tego nicku (bo poznałem tylko dane osobowe), a chciałbym uzupełnić wpis w Narkopolii.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 100 / 17 / 5
@STR88 ilu żywych już pochowałeś? a ilu rzeczywiście nie żyje?
Uwaga! Użytkownik MaszMaila jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2897 / 619 / 10
@MaszMaila, co chcesz tym zasugerować? Ja jedynie wklejam posty innych userów do Narkopolii, a gdy samemu wstawiam informację o zgonie, to uprzednio dokładnie ją weryfikuję. Zatem jeśli chcesz zarzucić mi sianie fermentu, to nie trafiłeś.
  • 1931 / 318 / 0
@Ankaaa nie rozumiem jakiemu celowi przyświeca pisanie postów w tym stylu ("wiem, ale nie powiem").

wtf?
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 17 / 5
Zapewne chodzi o ego. Tak trudno jest to zrozumieć w tym spamerskim wątku?
Uwaga! Użytkownik MaszMaila jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1545 / 1586 / 0
08 lutego 2020GG Allin pisze:
@Ankaaa nie rozumiem jakiemu celowi przyświeca pisanie postów w tym stylu ("wiem, ale nie powiem").

wtf?
zeby watek utrzymal dotychczasowy mroczny klimat, taka tradycja %-D

@STR88

przeciez ktos prosi o nie podawanie nicka :halu:
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 17 / 5
Przecież jako admin masz szerokie możliwości sprawdzenia alterów poszczególnych użytkowników?
  • 2897 / 619 / 10
08 lutego 2020Ankaaa pisze:
@STR88

przeciez ktos prosi o nie podawanie nicka :halu:
Tak, ale swojego, tj. osoba, od której dostałem informację poprosiła o nieujawnianie jej nicku. Nick zmarłej użytkowniczki możesz podać (nawet jest wskazany w poście z informacją, ale to niepełny nick, i właśnie dlatego chciałbym to uzupełnić).
08 lutego 2020MaszMaila pisze:
Przecież jako admin masz szerokie możliwości sprawdzenia alterów poszczególnych użytkowników?
Do czego znowu się odnosisz? Ja nie szukam żadnego altera, tylko chcę uzupełnić nick ZMARŁEJ UŻYTKOWNICZKI.
  • 1545 / 1586 / 0
@STR88 ok, sorry, zle zrozumialam ! tylko, ze jesli ja mysle o tej osobie, o ktorej mysle, to to konto to fake/alter.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5917 / 1221 / 43
Kiedyś była taka typiara o nicku @WidzeWiecej, najprawdopodobniej została zabita.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.