17 stycznia 2020adrianos264 pisze: Nie możesz po prostu nalać wody z kranu?
Może ktoś z wiedzą odpowiedzieć ?
Skoro w naturze grzybki rosną na krowich plackach to czy ktoś próbował uprawiać grzybki wzorem pieczarek w taki właśnie sposób?
@reditodie przegotuj tę wodę to się odgazuje, tylko wystudź potem :)
http://www.psilosophy.info/pevpfebgapdiangocgacaiij
Tu masz jakieś informacje na ten temat, na shroomery również powinieneś coś znaleźć.
Móc można, ale czy jest sens?
Nie spotkałem się jeszcze z tego typu sposobem na utrzymanie temperatury i mimo, że uważam to już nieco za przerost formy nad treścią to koniecznie podziel się efektami jeśli postanowisz coś takiego zrobić
04 lutego 2020Qac pisze: Co sądzicie aby na czas rozrostu grzybni wstawić je do pojemnika zalanego na wysokość 90% wysokości słoików i włożyć do niego grzałkę akwariową? Teoretycznie powinniśmy mieć większa kontrolę nad temperaturą/przegrzewaniem grzybnik np. jak w przypadku Cambodia gdzie słoik potrafi być gorętszy o parę stopni w porównaniu do otoczenia.
W tamtym czasie nie robiłem żadnych notatek więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć o efektywności tej metody. Generalnie wszystko się skolonizowało i miałem grzyby, ale do metody już nie wracałem, bo za dużo było z tym zachodu.
Wybór padł na żelazko, postanowiłem nim ogrzać całego boxa co okazało się świetnym pomysłem. Odkręciłem je do góry i postawiłem na nim boxa. Żelazko było wyposażone w termostat więc regulacja temperatury była pod kontrolą. Uruchamia się na 2-3s po czym wyłącza podgrzewając boxa do temperatury w okolicach 26-30 stopni.
Efekt jest świetny, moje kambodżańskie cubensisy rosną tak o 50% szybciej :D
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.