Tytoń ma osobny dział → >LINK<
29 października 2019Wincent pisze: Stee ma rację bo sam przestałem czystą zieloną pić bo miałem problemy z żołądkiem (takie różne gastryczne) nie jakieś straszne ale np. w pracy przeszkadzało.
Dlatego i z przyczyn ekonomicznych na ogół jak robię zieloną to mieszam z pokrzywą 1/3 pokrzywa 2/3 zielona
Na żołądek słaba Zielona powinna mieć pozytywny wpływ bo zawiera katexhiny które działają na histamine a ta może powodować problemy żołądkowe.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Swoją drogą, od kiedy wiele lat temu spróbowałem zielonej herbaty to piję ją cały czas, czasem również białą..to już chyba uzależnienie
duży dzbanek, tak z 1.5L sobie wypije na raz i jest fajnie.
26 stycznia 2020Xomackie pisze: Poleci ktos jakas dobra herbate lisciasta? Slyszalem o twinings, cos jeszcze znacie?
26 stycznia 2020Stteetart pisze: Bezsensu, to się parzy w maks w 70 albo 80 st C
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.