Leczenie eksperymentalne 4 rzutu to m.im ketamima
Wszystko wesoło jest jak obiad u teściów
I jak dostajesz wpierdol kopią od razu w sześciu.."
Comfortably Numb
wawi112 vol2.
Jeszcze łapie mnie depresja. Biorę fevarin max dawkę + benzo lecz rzadko.
Od lat się leczę i chuj.
Czytałem o eksperymentalnych lekach tj ketamina tylko to w US.
Są jakieś radykalne metody? Może stymulacja mózgu? Kurwa jestem w błędnym kole, zmieniam psychiatrów jak skarpetki i nie czuje poprawy
Jak już coś to celuj w Concertę 18 mg, chyba w miarę bezpieczna opcja - i pilnuj dawek, nie przeginaj.
U mnie na deprechę sprawdza się paroksetyna w dawce 20 mg.
Oczywiście gdybym nie wykonał tych czynności członkom mojej rodziny stałaby się krzywda. Przeszło po jednej wizycie u psychologa i wmawianiu sobie, że to tylko natrętne myśli i nic się nie stanie.
Przyczyną OCD jest według mnie wiele sprzeczności jakie człowiek zauważa w życiu codziennym, zobaczenie że świat nie jest taki prosty, jak wpajali nam rodzice i szkoła. Odkrycie prawdy jaką jest pokazuje niesprawiedliwość tego świata, jego powierzchowność. Dodatkowo zwróciłbym uwagę na genetyczne uwarunkowania odczuwania lęku. Po prostu u części ludzi już od najmłodszych lat poziom lęku jest na wysokim poziomie, przez co łatwiej jest natrętnym myślom przejąć kontrolę nad umysłem.
Jeśli piszesz szczerze, to ,,WOW'' - podziwiam, gratuluję i zazdroszczę.
Byłem wtedy dzieckiem, nie wiedziałem nawet że to zaburzenie psychiczne. Pamiętam jedynie, że sprawiało mi to duże cierpienie, tłumiłem wszystko w sobie, często płakałem. Teraz oceniłbym to na kilkumiesięczny epizod nerwicy natręctw. A ta jedna wizyta pomogła bo ktoś mnie w końcu zrozumiał, bo wiadomo jak to z rodzicami.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.