i oxy ogólnie to już ostre ćpanie, ja sam mimo że ogólnie nie lubię opio to oxy wspominam codownie po 40mg plus 2mg xanaksu
Ogólnie po 3 razach i 10mg nic Ci nie będzie, delikatny skręt trwający 1 dzień może być i tyle.
Ja brałem oxy jakieś 7 razy (przy też nikłym dośw. z kodeiną), 20-40mg i szczególnie gdy brałem na noc, to cały następny dzień źle się czułem, silny ból głowy, brzucha, nudności, raz włącznie z wymiotami. Czułem się taki struty, ale po paru h / max dniu przechodziło.
Jednak gdy brałem w dzień i dawki bliżej 20 niż 40mg, to wszystko było miód malina.
03 stycznia 2020trzykrotnie pisze: wiem ze od oxy zaczelam.. mam tez teraz straszne dreszcze, nie moge spac, jest mi niedobrze. Naprawde oxy ma duza sile i chyba lekko je zlekcewazylam. Myslicie ze przejdzie do jutra ? Chyba jednak opio nie dla mnie ;( brałam 3 razy tylko, nie bedzie skreta ?
Jak zaczynałem brać here, to rzygałem jak kot, a na drugi dzień byłem nie do życia - straszna senność, poty, obolałe, ciężkie ciało, czasami dreszcze. Po jednym dniu przechodziło.
Ależ to jest zajebiste. Trzeba się będzie mocno trzymać za mordę, żeby nie popłynąć.
---
Z biegiem czasu działanie się nasila, oczy się przymykają. Naprawdę mocna rzecz.
31 grudnia 2019Bunny22 pisze: @opiojetny Jeśli nie posiadasz odpowiednich odczynników, rozdział naloksonu nie jest niewykonalny ale nie jest też prosty. Natomiast zwróciłabym uwagę na inną kwestię mianowicie proporcje w tych Twoich tabletkach i na ich masę własną tj. masa substancji aktywnych i wypełniaczy. Nie znam Twojej tolerancji ale w jednej masz 20mg to nie jest dużo dla kogoś kto stosuje metadon który ma silne powinowactwo do receptorów opioidowych. Rzecz w tym, że nalokson ma niską biodostępność p.o i jest czymś czego się trudno dla laika pozbyć a osobie stosującej zgodnie ze wskazaniem zwykle w niczym nie przeszkadza, nie zwraca na to uwagi. Zapytaj konkretnie co chcesz osiągnąć i czy z metadonem w międzyczasie czy masz zamiar go odstawić i ewentualnie na jakiś czas.
Ps. Piekarnik jako aparakura do rozdziału substancji o podobnej temperaturze rozkładu. Kiedy ktoś zrobi łaźnię olejową na oleju kujawskim ~żarcik
Tabsa oksy(tam zalaczylem zdj.) Jest maluteńka z przedziałką. Czy idzie sie tym nacpac? Jestem na metadonie no to sobie z glowy wybilem, zeby to wrzucac chyba ze po rozdzieleniu, ale widze, ze sie nie da a bynajmniej nie ma opracowanej tu metody.
Jest watek "targin oxy z naloksonem" cos takiego. Tam Oxan i Jon, ktorzy apropo juz nie zyja... opisywali jakies metody. Ta z PH byla ciekawa ale nie rozwineli tematu dalej.
tragin-oxycodone-naloxon-t27385-10.html
(Moj lek to nie targin, tam wczesniej zalaczylem obrazek)
Raz wrzucilem bedac na mtd. Kilka to koszmar przez poltorej godziny : D (debil)
Jakby nie mialy naloksonu pewnie by i na metce troche robily. A tak btw. Jak bylem wtedy nasaczony mtd. I przyjalem p.o nalokson 20mg to po poltorej h przeszlo czyli nie powywalalo mi calkowicie nasaczenia tylko przez krotki okres dzialania naloksonu? Czytalem ze w przypadku dlugo dzialajacych opio przy przedawkowaniach podaje sie n co godzine.
Wyjebac te tablety do kosza czy co? Nie wiem do czego mi maja byc potrzebne, moze ojcu na kregoslup dam.
Za bardzo nie jestem w temacie a chciałbym sobie coś zamówić :)
Raz na wakacje przejechałem się na ogłaszamy24.
Mam też jeszcze jedno pytanie : zacząć od najniższej dawki, czy lepiej zamówić oxy w dawce 40-80 mg i ewentualnie podzielić sobie jedną tabletkę na cztery części, w sumie wyszłoby to bardziej ekonomicznie.
Za wszystkie rady będę wdzięczny.
Nic nie biorę, organizm jest czysty, nie licząc drobnego palenia zioła
31 grudnia 2019opiojetny pisze: Odswiezam temat w związku z moim wpisem na stronie 286. Jest ktos w stanie pomoc z odpowiedzia na nurtujace pytania? Jedna osoba juz nieaktywna na forum, ktora by pomogla a druga nie zyje prawdopodobnie - Oxan.
Rozdzial chromatograficzny to pierwsza metoda a druga to duze PH i oksy wypada z r-ru. Kompletny laik w tym temacie jestem i czekam na rady. Na pewno znajdzie sie jakis chemik co ogarnia temat. Moze zwrocic sie z tym w innym watku?
Bo co ja moge zrobic z taka iloscia oksy i tylidyny? Nada sie to do czegokolwiek? Czy do kosza i nie zaprzatac sobie glowy.
Ostatni raz w tym watku zwracam sie z prosba o pomoc, zeby nie zasypywac spamem tematu. Takze proszę moda o ostatnie zaakceptowanie tego posta. Z gory bardzo dziekuje.
Priv...? Jak ktos cos kuma albo cos chce doradzic co z tym przekminic.
A tak nawiasem mówiąc oxy ma poważną wadę porównując z majką, czy nawet tramadolem. Kiedy oxy przestaje działać, efekt urywa się dość gwałtownie zostawiając człowieka z presją na dorzutkę i złym samopoczuciem. Zazwyczaj opioidowy afterglow jest znacznie lżejszy, kiedy nie ma się jeszcze uzależnienia fizycznego.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/0/036a6a2a-f7f2-4b8a-ae20-c9cc7a0b8849/IMG_20230629_185012.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250515%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250515T184101Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=fe6dd733a9ebee68d82d767d83029e4839c3a4d1cc5fcd0c972a88178edc36d9)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lice.jpg)
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta
W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkoupadek.jpg)
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów
Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ministerstwo_spraw_wewnetrznych_hiszpanii.jpg)
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.