Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 280 / 14 / 0
Mam chwilową abstynencję. Pierwsze co zauważyłem to, że słuch nie jest tak wyostrzony i muzyka się nie wkręca na siłowni. Ogólnie po odstawieniu wszystko wraca do punktu wyjściowego plus olbrzymie libido, które jest strasznie wyzerowane.

Zakładając, t1/2 wynosi w przypadku armodafinilu wynosi 12-15h to jak w piątek 20.12.19 wziąłem po 5 rano 150 mg to w niedzielę 22.12.19 po 12:00 czułem się jeszcze pod wpływem. Także odnoszę wrażenie, że przy regularnym stosowaniu ( u mnie prawie miesiąc) dawki lekko nakładają się na siebie.

Jednak w poniedziałek trening nie był taki sam jak w piątek...
  • 87 / 15 / 0
Hej, czyli z tego co wyczytałem, dla osoby, która nigdy nie miała doczynienia z modafinilem i żadnymi racetamami, to zażyć go rano na pysty żołądek w dawce 100mg? Mam modalert, pracuję przy komputerze, część pracy jest monotonna, a część twórcza (min. piszę artykuły do gazety). Czy wrzucanie go doraźnie, kiedy akurat mamy coś konkretnego do zrobienia da efekty, czy bardziej regularne stosowanie?
Z góry dzięki!
  • 1 / / 0
Hejo,
Zasłyszałem gdzieś, że Modafinil jest w PL dostępny na receptę. Próbował ktoś tego?
  • 26 / / 0
@Endoras Nie, nie jest. Był kiedyś, ale kilka lat temu wycofali go z polskiego rynku. Możesz z polską receptą kupić go w krajach UE, gdzie jest dostępny bądź lekarz może wdrożyć tzw import docelowy leku (ale to nie wiem jak działa).

Nie cytujemy posta nad swoim. taurinnn
  • 9 / / 0
Miałem przerwe od modafinilu prawie miesiąc. Miałem sie juz tego pozbyc ale jednak zjadłem dzisiaj połówke i znowu ta magia - wraca skupienie, znika prokrastynacja.

Odwołując sie do moich poprzednich postów, miałem wtedy dośc duże niedobory w organizmie, ale wiadomo każdy reaguje inaczej. teraz jestem bogatszy o nowe doświadczenia - zobaczymy co czas pokaże. Wtedy przerwałem wszystko bo czułem niepokojącą prace serca itd nawet 3-4 dni po zażyciu :/
  • 86 / 6 / 0
06 stycznia 2020pospolitypijak pisze:
U mnie armodafinil strasznie pomaga w nauce.
Mógłbyś porównać działanie modafinilu do armodafinilu? Co wolisz i dlaczego, po czym lepiej się uczyć?
  • 2 / 1 / 0
Da się w ogóle jakoś rozpoznać wyjebke?
  • 87 / 15 / 0
Cześć,
wziąłem dziś 100mg Modalert'u i praktycznie nie poczułem żadnych efektów. Może lekkie pobudzenie. Miał ktoś podobną sytuację?
Dzięki.
  • 9 / / 0
Sirkulki jaka droga podania ? Podobno pod język jest prawie 2x lepsza wchłanialność niż do brzucha. Swoją drogą to ważna sprawa, podaje sie w internecie że tabletki mają po 150-200mg ale realna ich waga to ok 330mg i np dla mnie często różnica 20mg czyli naturalna roznica wynikająca z rozerwania tabletki na pól robi różnice.

Co do działania to połówka pod jezyk mnie robi mocno z czego 2-3h są dziwne. Ale ogolnie mam klarownośc umysłu wiekszą. Dzisiaj 90mg czyli 1/4 tabletki i czuje takie delikatne działanie, lepsze skupienie :)
  • 280 / 14 / 0
07 stycznia 2020Nokusek pisze:
Da się w ogóle jakoś rozpoznać wyjebke?
W oryginalnych blistrach nie ma wyjebki.
07 stycznia 2020sirkulki pisze:
Cześć,
wziąłem dziś 100mg Modalert'u i praktycznie nie poczułem żadnych efektów. Może lekkie pobudzenie. Miał ktoś podobną sytuację?
Dzięki.
Ja zasypiam na stojąco. Napisz coś więcej.

-------------------------

Niestety dawki z rzędu 225 mg bardzo mocno tłumią apetyt niemiłym uczuciem popękanego/poparzonego języka.

Scalono. taurinnn
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.