23 grudnia 2019pitka pisze: Mógłbyś mi odpowiedzieć na to jak zaakceptować siebie takim jak się jest, bo zepsuło się wszystko- wartości dla których trzezwiałem, nic nie ma samotność, pustka i głupoty we łbie.
23 grudnia 2019pitka pisze: Zblokowany jestem obecnie na 1.4 mg bupry i 300 pregaby). Od czego zacząć, nowe trzeźwe życie (narazie samemu).
1. odstawka bupry - samemu jak dasz radę, a jak nie to na detoksie
2. terapia/ośrodek
26 grudnia 2019drmjp pisze: W 2004 roku jak pierwszy raz w życiu odtruwałam się z od opiatów - od heroiny i jeszcze w ogóle nie wiedziałam co i jak -jak w ogóle leczyć się ze skrętów, to postanowiłam, że żeby nie czuć się tak beznadziejnie na odstawce to będę brać amfetaminę, od której wcześniej byłam jakoś tam uzależniona. Tak mnie zniszczyła amfetamina na skręcie, że to był ostatni raz jak ją w życiu brałam. Było strasznie, tak że doskonale Cię rozumiem.
Już trochę lepiej,ale na spanie wyjątkowo dzisiaj zarzucę tabletkę,wyśpię się dobrze.Rano już będzie o wiele lepiej,nie chcę widzieć tego ścierwa na oczy.Dzięki za odpowiedz.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.