Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 60 / 1 / 0
Witam. W przyszłym roku planuje wyjechać do Holandii. Z racji tego, że jestem nałogowym kodziarzem, chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób mógłbym dostać tam kodeinę.

Pozdrawiam.
abcdefghjkl
  • 343 / 3 / 0
ja kupowałem Kratom , nie to samo ale jest jakaś alternatywa .
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
  • 578 / 14 / 0
To lepiej blisko Belgii bo tam jest w czym wybierać.
W NL bez recepty nic sensownego nie znajdziesz. Jedynie nieopłacalne syropki w markecie.
  • 3362 / 349 / 0
W Belgii tez nie lepiej. W Belgii jest etylomorfina ale ma slabszy potencjal rekreacyjny niz kodeina.
  • 60 / 1 / 0
Ojej.. To nie ma nic ciekawego?
abcdefghjkl
  • 357 / 3 / 0
Łatwo o heroine od ulicznych dillów.
Uwaga! Użytkownik Cyric nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 2 / 0
Odświeżam wątek, czy można dostać coś w aptekach z DXM lub kodeina? Póki co brałem Daro , ale gorzej działał niż Polski tussidex.
  • 191 / 61 / 0
nie ma w NL żadnej kodeiny and DXM bez recepty, możesz jedynie szukać w polskich sklepach, czasem się coś z DXM znajdzie
  • 133 / 5 / 0
Odświeżam bo samemu ciężko było mi znaleźć informacje na ten temat.
Po trzech dniach tłumaczenia holenderskich stron znalazłem jeden lek z kodeina i kilka z DXM bez recepty.
DXM: Daro tabletki. 10 sztuk, 29,5 DXM każda, Bronchosedal Dextromethorphan, Toularynx Dextromethorphan 180ml. Dawka podobna wszędzie, około 300mg na opakowanie
kodeina: Natterman Bronchicum Edyta Sterk Hoestsiroop - bardzo nieopłacalne, 70mg kodeiny za około 8-9 euro. Innych leków z kodeina nie znalazłem bez recepty.
Kupowałem tylko Daro z DXM, ogolnie farmaceutka powiedziała ze to specjalny lek w Holandii i musiała wprowadzić wszystkie moje dane z dowodu do komputera, ze kupowałem to..
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.