Mój brat ma tego całą plantację i przewija się to u niego w tonach :D Ale jakoś mi nie smakuje taki taki wysuszony tytoń. Pewnie dlatego, że musi on przejść jeszcze proces fermentacji. Są niby domowe sposoby na to, ale jakoś nigdy się w to nie bawiłem, może kiedyś spróbuję.
Obecnie z fajek przerzuciłem się na IQOSa i już nawet nie chce mi się palić zwykłych.
04 listopada 2019Wedrowiec51 pisze: @spider321
Mój brat ma tego całą plantację i przewija się to u niego w tonach :D Ale jakoś mi nie smakuje taki taki wysuszony tytoń. Pewnie dlatego, że musi on przejść jeszcze proces fermentacji. Są niby domowe sposoby na to, ale jakoś nigdy się w to nie bawiłem, może kiedyś spróbuję.
Obecnie z fajek przerzuciłem się na IQOSa i już nawet nie chce mi się palić zwykłych.
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
totalnie czysty tytoń bez jakichkolwiek uszlachetniaczy / polepszaczy dymów i aromatów?
jeżeli tak to skąd i jak się zwie?
ja póki co dorwałem PUEBLO... jakieś indiańskie plemie produkujące masowo szluigi na świat ... niby bez "niczego" dają radę... głowa nie boli, gardło nie drapie, jest energia nikotynowa i chęć do działania czyli wszystko SI jak być powinno.
Palenie dla palenia i trucie się trochę mnie wkurwia a uwielbiam to... palenie
ktoś coś?
Serio pytam.
Nie ma się czego wstydzić, nikotynizm.
Dobrze, że ja już nie palę.
Tabak snuff only.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.