ODPOWIEDZ
  • 175 / 71 / 0
@spider321

Mój brat ma tego całą plantację i przewija się to u niego w tonach :D Ale jakoś mi nie smakuje taki taki wysuszony tytoń. Pewnie dlatego, że musi on przejść jeszcze proces fermentacji. Są niby domowe sposoby na to, ale jakoś nigdy się w to nie bawiłem, może kiedyś spróbuję.

Obecnie z fajek przerzuciłem się na IQOSa i już nawet nie chce mi się palić zwykłych.
"i wrócę tam, na aleję pełną róż..."
  • 3455 / 565 / 2
Ja aktualnie znowu kręcę petki z dobrej, mocnej krajanki tytoniowej. Narazie sklepowe papierosy odpadają, czasem kupię ld lajty albo rotmansy kliki.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 400 / 0
04 listopada 2019Wedrowiec51 pisze:
@spider321

Mój brat ma tego całą plantację i przewija się to u niego w tonach :D Ale jakoś mi nie smakuje taki taki wysuszony tytoń. Pewnie dlatego, że musi on przejść jeszcze proces fermentacji. Są niby domowe sposoby na to, ale jakoś nigdy się w to nie bawiłem, może kiedyś spróbuję.

Obecnie z fajek przerzuciłem się na IQOSa i już nawet nie chce mi się palić zwykłych.
ja na mazurach u kuzyna widziałem-suszył kilka tygodni, ale tak tylko amatorsko-bo dostał ok kogoś, ale też mówił, że zbyt gorzkie do palenia, może by to miało sens jakby się chciało hodować na dużą skale??czemu nie, do odważnych świat należy
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
planuje tego miaszynek kupic do tego takiego wlasnie tytoniu, taka co mieli i skreca papierosy zaraz od razu ma ktos takie cudo do krecenia? moze jakis lepszy tyton niz z pola z polecicie zeby dobrze sie palil?
  • 1509 / 223 / 0
Cudzesy, kierde. %-D
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 1971 / 457 / 4
pali ktoś szuligi bez koncerno-dodatków?

totalnie czysty tytoń bez jakichkolwiek uszlachetniaczy / polepszaczy dymów i aromatów?

jeżeli tak to skąd i jak się zwie?

ja póki co dorwałem PUEBLO... jakieś indiańskie plemie produkujące masowo szluigi na świat ... niby bez "niczego" dają radę... głowa nie boli, gardło nie drapie, jest energia nikotynowa i chęć do działania czyli wszystko SI jak być powinno.

Palenie dla palenia i trucie się trochę mnie wkurwia a uwielbiam to... palenie

ktoś coś?
DXM
  • 1509 / 223 / 0
A przejdź się do jakiegoś rolnika od tytoniu, to tam chyba najczystszy, bez niczego i niekoncernowy dostaniesz. %-D
  • 413 / 26 / 0
Jak kupuje taki,tylko cale liscie.trzeba obrac z lodyg.Pokruszyc i jeszcze raz przebrac,.potem mozna krecic i palic.
  • 1509 / 223 / 0
Mój kumpel ma swoją "dilerkę" od tytexu pod Krakowem i bardzo sobie chwali takie pety. Mnie osobiście średnio podchodzą, tylko wtedy, gdy się naćpam i mam ciśnienie na fajkę. Ale są tacy, jak on i Ty, Adm, i na pewno wielu więcej, którym właśnie to smakuje.
  • 5985 / 1237 / 43
Przypalaliście kiedyś pety z chodnika ?
Serio pytam.
Nie ma się czego wstydzić, nikotynizm.
Dobrze, że ja już nie palę.
Tabak snuff only.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.