Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 443 / 55 / 0
31 października 2019leo762 pisze:
18 października 2019lol pisze:
Wlasnie Niedzielny moglbys napisac cos wiecej. Ciekawe ile jest tematu w temacie a ile dodatków i jak dokladnie wygląda taka procedura/analiza cokolwiek
Gdzie go zlapali?
Ja Ci mogę napisać z własnego doświadczenia. Zatrzymano mnie z towarem, gdy wracałem z Berlina. Próbki przesłano do analizy. Procentowo wyszło 12% heroiny, reszta kofeiny. I powiem szczerze, że był to całkiem klepliwy, temat, kupowany od zaprzyjaźnionego turka. Kolegę kiedyś tam zatrzymano też z towarem z Berlina, brał z pierwszego lepszego u-bana, czyli najzwyklejszy brownik, procentowo 8%. Najmocniejsze co miałem i potwierdzone badaniami to hel z Wrocławia, brałem od poukładanego typka, co bawił się bardziej hurtowo. Sam zaznaczał, że jest bardzo dobry. Z racji faktu, iż byłem po kilkutygodniowej abstynencji, postanowiłem uwierzyć mu na słowo i zagotowałem dosłownie pół setki w 1 ml wody. Wstrzyknąłem 0.5ml i wypadłem z żyły. I całe szczęście, że nie dojechałem tłoczkiem do końca. Obudziłem się w karetce z wenflonem w ręce. Przedawkowałem, koledzy mówili, że zrobiłem się siny i zacząłem się dusić. Zadzwonili po pogotowie i uciekli. Przyjechała policja, przeszukali mnie i auto. W aucie znaleźli część materiału. W toku śledztwa przesłano próbki do badań, przyszły wyniki 22% heroiny, reszta kofeiny. I szczerze powiem, że temat był naprawdę przekozak. Nawet po podaniu mi naloksonu w ambulansie dalej byłem najebany jak dzik. Szpilki w oczach. Kolor jasny beż, bardzo wyczuwalny zapach octu. Z moich doświadczeń wynika, że średnio to co, lata po mieście ma około 8-12%.
Kolega pewnie miał ten temat ktory przychodzi prosto z zewnatrz. Zanim trafi do rozrobienia. Stad tak Cie zmiotlo i to by sie zgadzalo że jeszcze po abstynencji.
Kiedys kolega stad tez puknal chociaz mial info ze uwazaj bo jest bardzo dobry. Zdazyl wyjsc z kibla, stanal przy umywalce i bum. Skonczylo sie karetka.
A bylo mowione. Masz bez dodatkow, no ale "co to nie on".
  • 262 / 46 / 0
@Niedzielny80 Mnie ciekawi, ile procent zawiera brown prosto z produkcji. Wiadomo, że jest to nieoczyszczona heroina. Czy sięga to powyżej 40-50%? Waliłem różne odcienie brązu, od jasnych po ciemne. Kiedyś w latach 2000 latała u nas czerwona heroina, tzn. ceglana, o bardzo intensywnym zapachu. Mocna bardzo. Z 5 lat temu, kupowałem białą, gotowało się to bez kwasku. Wydaje mi się, że była to acetylowana majka. Moc 10/10
Alfaosobnik
  • 443 / 55 / 0
U nas białej w warszawie nie ma i mozna powiedziec ze nie bylo nigdy. Poza jednym krotkim epizodem hen hen czasu temu.
Dobry brąz ma tez swoja cenę. Ale to zadna nowosc. Stara prawda.
  • 1509 / 223 / 0
Jak dla mnie to palenie helu w joincie to takie same brednie jak to filmowe pukanie przy wkłuciu się "pod prąd" czy inne rozszerzanie źrenic po podaniu. A jeśli się mylę, to proszę mi dać dowód (nie film, chyba, że ktoś stąd posypie sobie i zapali w ten sposób polskiego browna).
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 262 / 46 / 0
@Hexe Masz rację, chuja daje. Kiedyś paliłem tak na dołku, na skręcie byłem, ognia brak. A kilka ćwiar w butach schowane. Poszedłem na papierosa do kibla i sypałem na żar. Gówno dało.
Alfaosobnik
  • 139 / 21 / 0
leo762 a może, po prostu źle to wykonałeś technicznie? :-)

Nie sądzę żeby reżyser takiego formatu tak spieprzył w historii postaci wzorowanej podobno na sobie. A tacy jak on w dodatku geje to na pewno ostre ćpuny prawdopodobnie i on w filmie głównie palił z folii a jego kumpel walił po kablach. Natomiast w kilku scenach właśnie posypał jointa heroiną. Wiem, bo stety niestety byłem na tym w kinie. Jakby to było w jakiejś produkcji klasy B to bym też nie wierzył.

Uwaga! Użytkownik pijanytraktorzysta jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5383 / 990 / 0
Przeciez nawet palac na foli mozna spieprzyc sprawe, jak nie bedzie Sie gonic kropli umiejetnie I za mocno podgrzejesz to spalisz towiec
Wsadzic to we mozna w dupe a nie w joints :p
Chyba ze to jest ta odmiana black tar, on a jest w postaci wolnej zasady
Ale w opisie tez jest mowa o wapryzacji a nie paleniu
Black tar mozna za to po nosie walic
Za duza objetosc w mg by to w joints wsadzic. Odmiany fenta sie dobrze palilo bo to kilka mg, szcxypta z palcòw
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 139 / 21 / 0
Chyba jednak wsadzić to sobie można twoje teorie ;)

Źródło:
https://www.therecoveryvillage.com/hero ... oked/#gref

'Sometimes heroin is combined with marijuana into a cigarette, which is known as lacing.'
Uwaga! Użytkownik pijanytraktorzysta jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 262 / 46 / 0
@pijanytraktorzysta Nie wiem kolego, mnie nie poklepało. Spaliłem dwa papierosy pod rząd. Wysypałem w chuj materiału, oprócz tego sypałem centralnie na żar i wdychałem dym. Możliwe też, że przez moją tolerancję. Dzień zaczynałem od dwóch ćwiar, żeby podnieść dupę z wyra, więc takie palenie to wiesz... Ale na dołku, już gdy wróciłem pod celę wciągnąłem ze 150 do nosa. Bomby nie miałem, ale skręt zszedł.
Alfaosobnik
  • 1509 / 223 / 0
Ja pierdolę, no argument-potęga - "Bo w filmie nie klasy B tak było!". "Requiem for a Dream" też nie jest filmem klasy B. "The Dirt" też nie, a choćby w tych dwóch zdarzyły się takie laickie pomyłki osoby, która słyszała tylko, że "coś robi ze źrenicami" oraz, że "ćpuny, walące w żyłę, przewiązują sobie przedramię paskiem", chuj z popuszczaniem tego paska po wejściu w żyłę, etc.

Nadal twierdzę, że brown nie nadaje się do palenia w pecie. Gdyby tak było, to myślę, że już dawno cały świat by o tym wiedział, wszak heroina nie jest wytworem XXI wieku, ani nawet XX w sumie. Dlatego, jeśli sam nie zmarnujesz swojej ćwiarteczki, traktorzysto, i nie opiszesz nam tutaj krok po kroku, jak to wyglądało w Twoim przypadku, a najlepiej nie nakręcisz nam filmu z tej akcji, to uważam, że nie wiesz o czym mówisz. Chyba, że mowa o jakiejś czystszej, niż brown odmianie lub black tar, o której pisał ledzeppelin, tudzież opium, ale to wtedy nie jest to dostępny w Polsze i Europie brown i raczej takiego nie dostaniesz. Chyba, że DM i Twoje własne eksperymenty. Do czego nie zachęcam.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.