"Rutyna to rzecz zgubna "
01 listopada 2019crash700 pisze: uważam że gadasz trochę głupoty i gadasz tak jak wszyscy "mądrzy" pseudokołcze.
Swoje jednak przeżyłem, byłem bardzo blisko miejsca, w którym to co uważam za normalne życie byłoby już nie do uratowania, a jednak z tego wyszedłem, bez niczyjej pomocy. Dlatego czasami tu jeszcze piszę, piszę bo chcę i wcale nie trzeba się ze mną zgadzać - nie oczekuję tego, wystarczy mi, jeśli osoby, na których posty odpowiadam zastanowią się nad moim punktem widzenia, może to cokolwiek wniesie w pozytywnym kierunku, ale tego też nie oczekuję, nie mam jakiegoś poczucia misji, bo dobrze wiem, że na końcu i tak każdy podejmuje swoją własną decyzję.
A trzeźwe życie to po prostu decyzja, którą się podejmuje lub nie, to sprawa osobista i w gruncie rzeczy banalna :)
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
Jestem na tyle zmotywowana i silna psychicznie, że dwa dni temu gotowałam przyjaciółce dawkę, pomagałam się wkłuć, bo ona już żył nie ma. Jeszcze jej na rano zrobiłam, a sama nie miałam żadnego ciśnienia żeby zajebać z nią. A miałam to dosłownie na talerzu
Więc liczę że teraz będzie już coraz lepiej. I że jestem na właściwej drodze.
@Jaylin pewien znany psychoterapeuta powtarza, że ćpanie to droga na skróty, dla leniwych. Z tym można skończyć, tylko trzeba ćwiczyć mięsień siły woli :)
A ja też miałem takie okresy, że mnie wręcz odrzucało od tego co robiłem.
Ćpanie jednak zapewnia mi to, co nić ani nikt mi nie zapewni. I niestety. Jak z tym kończę to zaczynam coraz bardziej tęsknić, no niestety za tą pierdoloną strzykawką. I życie nie jest już tak komfortowe jak podczas ućpania.
Po prostu jak jestem trzeźwy to pogarsza się jakość mojego życia. I chyba wole wcześniej zdechnąć niż żyć w tym pierdolonym trzeźwym życiu. Nie widzę sensu i mam wyjebane na wszystko. Ot cały ja.
A tobie życzę więcej wiary w siebie, ty w końcu znajdziesz tą motywację. Tego ci z całego serca życzę.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.