Szału nie ma, chociaż jest lepiej. Opiewywany w zajebistość PRL u mnie raczej nie wykazywał specjalnego działania, w zasadzie z całego zestawu tylko piracetam jako tako działa w dawkach 3600-4800 mg. Kupiłem również N-Acetyl-Selank, przygotowałem sam roztwór z liofilizowanego proszku - nie czułem żadnego działania mimo poprawnych procedur i stosowania go przez jakiś czas.
Studiuje lekarski, potrzebuje zarówno jakiegoś doraźnego stymulanta jak i czegoś stymulującego na co dzień. Do tego zastanawiam się nad zamianą piracetamu na noopept lub/i inne racetamy. Potrzebuje na prawdę godnego polecenia zestawu lub samych substancji.
Uprzedzając pytania - do wszystkiego były suplowane witaminy, omegi, lecytyna, cholina.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam :) !
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
28 października 2019Groooby pisze: Czy resvelatrol jest szkodliwy jeśli chodzi o podbicie testosteronu w celu "naprawy" gospodarki testosteronu? Mam praktycznie przy samej dolnej granicy (11 z czymś tam po przecinku przy czym dolna granica wynosiła 9) przy suplementacji selenem (200% RDW), cynkiem (15 MG) (oba osobno, w różnych odstępach czasowych) d3 +k2 (4000UI), omegi 3 w dawce 660 EPA, 440 DHA + na noc z cynkiem oliwa magnezowa leci. Zamówiłem Chryzyna Bioflawonoid, myślałem właśnie dodatkiem resvelatrolu, ale wielokrotnie spotkałem się w tutejszym wątku, że jako antyestrogen nie jest zalecany. Podbijanie testo może w jakimś stopniu obniżać GABA? Myślałem dodatkowo nad forskoliną, jednak słyszałem, że obniża ona acetylocholinę, jest w tym prawda?
28 października 2019DuchPL pisze: Może zacznij biegać...
28 października 2019DuchPL pisze:Może zacznij biegać...28 października 2019Groooby pisze: Czy resvelatrol jest szkodliwy jeśli chodzi o podbicie testosteronu w celu "naprawy" gospodarki testosteronu? Mam praktycznie przy samej dolnej granicy (11 z czymś tam po przecinku przy czym dolna granica wynosiła 9) przy suplementacji selenem (200% RDW), cynkiem (15 MG) (oba osobno, w różnych odstępach czasowych) d3 +k2 (4000UI), omegi 3 w dawce 660 EPA, 440 DHA + na noc z cynkiem oliwa magnezowa leci. Zamówiłem Chryzyna Bioflawonoid, myślałem właśnie dodatkiem resvelatrolu, ale wielokrotnie spotkałem się w tutejszym wątku, że jako antyestrogen nie jest zalecany. Podbijanie testo może w jakimś stopniu obniżać GABA? Myślałem dodatkowo nad forskoliną, jednak słyszałem, że obniża ona acetylocholinę, jest w tym prawda?
w diecie jeśli opierdzielasz za dużo estrów możliwe, że to obniża Twojego teścia.
Podstawą jest mięso ... naturalna kreatyna ona sama w sobie lekko podnosi teścia... szpinak ( wiem po sobie na mnie on działa super ) i co najważniejsze JAJA... czysty zdrowy cholesterol w połączeniu z owsianką dają kopa hormonom z rana.
Zapite jeszcze dobrej jakości kawą świeżo mieloną... to bajka na dzień dobry.
Ogólnie jestem zwolennikiem dobrej czystej diety... bez cukru/słodyczy i alko. Odkąd zacząłem ćwiczyć trzymam teścia w górnych granicach "norm".
Staram się suplementować dopiero przed bardzo ciężkim treningiem / zwykle przed wytrzymałościwką obwodową
- wtedy + - 3godz przed treningiem - ok 5g Kreatyny / WitC / Olej Lniany / Cynk / L-asparginian L-ornityny.
Zauważyłem że cholesterol z jajek jest bardzo ważny ( z niego powstaje testosteron tak w dużym skrócie bo tam jest jeszcze wiele procesów ).
Hormonami wbrew pozorom łatwo sterować - chyba że są rozwalone sterydami - wtedy trzeba deko inaczej podejść.
Czasami mała zmiana w diecie wpływa drastycznie na obniżenie lub podwyższenie teścia. Pytanie jaki masz organizm.
Bieganie na mnie działa - zbawiennie - na nerwy / stres oksydacyjny / sen / naturalny masaż całego ciała. W odpowiednich dawkach potrafi nawet naprawić stawy w kolanach. ( w złych wiadomo dowalisz je jeszcze bardziej )
Ostatnio wstawialem to w temat antydepow ale się rozbiło o ścianę i zapadła cisza :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Bacterial ... ransporter
LeuT działa jako symporter , co oznacza, że łączy przejście jonu sodu przez błonę komórkowąz transportem aminokwasu w tym samym kierunku. Najpierw skrystalizowano go, aby zrozumieć wewnętrzne mechanizmy molekularne działania przeciwdepresyjnego , ponieważ ma ścisłe podobieństwo do ludzkich transporterów neuroprzekaźników (trudniejszych do krystalizacji), które blokują te leki, hamując w ten sposób wychwyt zwrotny przekaźników chemicznych przez błonę komórkową nerwu aksony i komórki glejowe . [1] [2]
Bakteryjny transporter leucyny importuje leucynę z zewnątrz komórki do wnętrza za pomocą dwóch jonów sodu. Jest homologiem białek, które usuwają przekaźniki chemiczne z synapsy i wspierają neurotransmisję, taką jak transportery serotoniny , dopaminy , noradrenaliny , glicyny lub GABA (kwas γ-aminomasłowy) w neuronach.
Ciekawe :-)
Aczkolwiek
LeuT to tylko pierwszy krok w tej fascynującej historii.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
To że ciebie nie interesuje, nie znaczy że treści nie są wartościowe. Co za pomysł w ogóle, ktoś się trudzi i klepie literki i jego praca ma zostać wyjebana na śmietnik, bo jakaś pani sobie tego życzy?
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.