mam pytanie odnośnie wyjaśnień składanych na przesłuchaniu w związku ze sprawą o posiadanie. Jeśli będąc pytanym o rzeczy w stylu "od kogo kupiłeś, gdzie, kiedy" odpowiem, że nie pamiętam, to czy mogę w ramach podwyższenia wiarygodności tejże niepamięci powiedzieć, że znajdowałem się w chwili zakupu pod wpływem alkoholu, czy też tylko mnie to dodatkowo obciąży? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
P.s to , że robisz coś pod wpływem nie zwalnia Cię z odpowiedzialności, tak wszyscy mordercy by tak mówili. Możesz zawsze odmowić mówienia odpowiedzi na dane pytanie , co przysługuje Ci zgodnie z kodeksem.
Wtedy pijany kierowca by mógł powiedzieć, że to dlatego wsiadł po pijaku za kierownicę bo był pijany, o.
Nie pamiętasz to nie pamiętasz, dlatego, że zapomniałeś i chuj. Nikt Ci nie udowodni, że pamiętasz.
08 października 2019pancuronium pisze: Raczej słaba wymówka. To , że byłeś pod wpływem alkoholu w chwili popełnienia czynu etc.. nie zwalnia Cię z odpowiedzialności. Zasłanianie się tym podczas przesłuchania tylko pogorszy twoją reputację prawdomówności.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
pancuronium pisze:[mention]pokolenie Ł.K.[/mention] jak kolega wyżej napisałem, taka doktryna papużek i policjantów ;c @mar[mention]Mariusz[/mention] Jak lekarz Ci wypisał to zupełnie co innego, chociaż nie wiem czy to coś pomoże.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.