Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 9391 / 1830 / 2
16 stycznia 2019NegatywneWibracje pisze:
Jeśli o kretkę akurat chodzi, to sugerowałbym codzienną suplementację w niewysokich dawkach.
Docelowo wystarczy nawet ok 2-3gramy.

Tylko na nerki uwazaj.
13 stycznia 2019Migomat pisze:
A mnie zastanawia zestawienie kreatyny wraz z tauryną w kawie z rana jak wpłynęło by to na funkcjonowanie podczas dnia, nie wiem czy mieszanie tego z kawą to dobry pomysł, może lepsza yerba by do tego była, a kawe to tylko sypaną nic rozpuszczalnego czy bezwodnego. Ktoś może wie i chciał by się podzielić jakąś refleksją ??
Omijalbym.
Kawa odwadnia, kreatyna obciaza nerki.
Pod wzgledem dzialania moze byc si ale warto rozpatrzyc to pod wzgledem + i -.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3 / / 0
Hcl jest dobry, wystarczy 750mg, aktualnie w menu :)
  • 4 / / 0
Z czasów ćwiczenia na siłowni pamiętam, że kreatyna niejako zatrzymuje w mięśniach wodę. Czy stosowana wyłącznie w celach nootropowych (bez intensywnego wysiłku fizycznego) może jakoś wpłynąć na wygląd fizyczny (spowodowana nadmiarem wody opuchlizna, itd.)?
  • 209 / 21 / 0
@rzygor Ciężko stwierdzić. Ja wbrew opinii średnio spuchłem na cyklu. A piłem sklanę wody średnio co 1,5h. Odblok niezbędny HcG i clomid

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
  • 525 / 55 / 0
Dobrze rozumiem, że kreatyna może zastąpić Alpha-GPC albo CDP cholinę przy stosowaniu np. noopeptu? Jak tak, to dla trenujących byłoby to bardzo wygodne i ekonomiczne.
  • 86 / 6 / 0
Nie zastąpi. Jak się nie ćwiczy mięśnia, to on nie nabierze wody i glikogenu, którymi kreta pompuje mięśnie. Ale wracając z Biedronki z ciężkimi siatkami to też trening i po takim czymś może lekko nabrać, co jest działaniem pożądanym, bo jak zabraknie wody w organiźmie na stymulantach, to pobierze ją najpierw stamtąd, a nie np. odwodni mózg.
  • 9391 / 1830 / 2
19 października 2019kalafior91 pisze:
@rzygor Ciężko stwierdzić. Ja wbrew opinii średnio spuchłem na cyklu. A piłem sklanę wody średnio co 1,5h. Odblok niezbędny HcG i clomid

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
Nawet 2l wody nie dostarczyła...
Nie wiem o co Ci dokładnie chodzi - chcesz nam powiedzieć, że piłeś za mało czy jak?
Wchodzić i głosować
  • 2897 / 617 / 10
Mógłbym prosić o dokładniejsze wyjaśnienie dlaczego trzeba dużo pić na kreatynie?
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 9391 / 1830 / 2
Raz, że obciąża nerki a dwa, że powoduje puchnięcie mięśni - ułatwia wiązanie wody.
Wchodzić i głosować
  • 525 / 55 / 0
@fearnoevil nie za bardzo rozumiem. Kretę biorę bo trenuje ale interesuje mnie zastosowanie nootropowe bo w którymś chyba z wrzuconych artykułów na ten temat ktoś sugerował, że może być to tani sposób na zastąpienie źródła choliny koniecznego przy stosowaniu noopeptu. Chyba, że odpowiadasz komuś innemu :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.