Choćby tak:
* będąc młodym, np. mając 13 lat można po benzo zjechać
* będąc starym
* będąc chorym na wiele różnych dolegliwości, można nawet o tym nie wiedzieć
* w miksie z wieloma rzeczami - alko, opio lub kiedy normalnie się bierze antydepy lub antyhistaminy czy neuro
* będąc wycieńczonym lub osłabionym po np. ciągu na stimach
Przypuszczam, że istnieje jeszcze wiele innych sposobów w jaki można umrzeć po benzo. Jak choćby podanie zbyt dużo albo jakiegoś rc IV. A mając karierę ćpuna to w ogóle nie zwraca się na to uwagi, "e co tam tylko 5 piwek wypiłem i pakę kody to nic mi nie będzie". A właśnie, że będzie, bo np. alko powoduje znaczne nasilenie depresji oddechowej z powodu w jaki sposób działa na GABA, a ćpun nawet się nie zastanawia, że pił alko i wali jakieś rcki garsciami.
Piszę to, bo miałem zioma, który właśnie tak mało się nie przekręcił i cudem go odratowali.
W USA w 2013 roku 30% przypadków śmiertelnych z przedawkowania miało we krwi benzodiazepiny.
09 października 2019zawszeponadcialem pisze: Flu alpra? Żółte tabsy? Jem benzo rekreacyjnie raz/dwa razy w tygodniu, wczoraj wjebalem 5 flualprazolamow i popilem piwami (godzina 15) i spałem dziś do 11.
Po takiej dawce to norma że mnie uspilo i zerwało film, ale czy jest to taki kosior? Nie powiedział bym. 1 mg flua jest o wiele słabsze niż 0.5 c zolamu. Jak dla mnie clonazolam mocniejszy
Dla mnie odwrotnie. Nie jestem taki jak ty żeby łykać 5 mg flualpry i jeszcze dowalać browarami, ale wielokrotnie brałem 0,5 - 1mg c-lamu i 1mg flualpry.
1 flualpry mnie kładzie na kilkanaście h + amnezja do 1-3h przed zaśnięciem, gdzie po 0,5 c-zolamu nadal potrafię mieć problemy z zaśnięciem i dopalać to drugą 0,5 albo 1-2mg etizolamu.
Mowię wyłącznie o działaniu hipnotyczno/nasenno/amnezyjnym, a nie miorelaksacyjnym czy przeciwlękowym.
Żeby ktoś nie pomyślał że odejmuję albo lekceważę siłę clonazolamu, to nadal bardzo potężne benzo, ale to samo można powiedzieć o flualprze. w stosunku 1:2 wg mnie flualpra wygrywa, 1:1 prawdopodobnie clonazolam. Dlatego ja bym szacował gdzieś 1:1,5.
Każde z nich blokuje serotoninę a w konsekwencji czynniki neurogenezy.
Do tego rozkurwiaja GABA.
Samo zdrowie.
Zwłaszcza jak się chce zostać idiotą.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.