Ewentualnie sznurówka, jakiś troczek od bluzy, wstążka (może być od kwiatków).. Kilka razy używałam podkolanówki (takiej elastycznej skarpetki :) ) i też było super tylko problem z luzowaniem.
Aha.. I kabla od ładowarki telefonicznej :)
PZDR.
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006
http://www.feta.blog.onet.pl
-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
pozdrawiam
Żyły na stopach są bardzo "ruchliwe" i nie dość ze trudno trafić to dochodzą do tego jeszcze możliwe problemy z żyłami.
Ja jakoś nigdy nie miałem problemów z wkłuciem się (czasami nawet bez stazy) no, a siniaki to sobie robiłem, ale to było wtedy jak zaczynałem używać igieł.
Co do wkłuwania się w stopę, to zgadzam się, że boli nieźle, ale nie takie rzeczy człowiek przeżył :p
Jeszcze nigdy nie próbowałem wkłuć się w żyłę na szyi, i tu taka mała prośba, mógłby ktoś dokładniej nieco niż wcześniej opisać?
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Oprócz żyły szyjnej zewnętrznej i wewnętrznej w szyi masz jeszcze tętnice. Władowanie w tętnice szyjną = śmierć.
Władowanie w tętnice każdej innej kończyny = zgorzel.
Nie lepiej w wierzch ramienia? Poniżej zgięcia w łokciu biegną dwa ładne baty - a zastrzyk i tak przejdzie przez zrost na zgięciu (sprawdzone).
Tak samo nie widzę sensu ryzykować że trafi się w tętnice w pachwinie (no jakoś sobie nie wyobrażam spokojnego sprawdzania tętna i kontroli prowadzenia igły na ostrym ciśnieniu) bez potrzeby.
Nikt Ci tu nie napisze jak sobie ładować w szyje bo gdybyś był na etapie kiedy to jest konieczne, wiedziałbyś jak. Nie zrób sobie kuku.
pozdro timeless ;]
Są jakieś leki czy coś? Ponoć wysępić heparynę w ampułkach to dobry pomysł...
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.