Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 104 / 15 / 0
Ja nie wiem co sie ostatnio dzieje u mnie w mieście. Kiedys zawsze wydawały mi 16 bez problemu i z uśmiechem na ustach a jak wczoraj spytałem się o 16 tabletek to popatrzyła się na mnie jak bym zabił jej psa i powiedziała że nie ma, więc spytałem się o 10 tabletek a ona przestraszona zapytała się czy mam receptę, ja zdziwiony oczywiście odparłem że nie a ona mówi że też nie ma, parę aptek dalej do mojego znajomego farmaceutka powiedziała że 16 tabletek thio jest tylko na receptę i był zmuszony kupić 10. Ja nie wiem co tu się dzieje
Choć życia przeżyłem nie więcej niż ćwierć, przecież są gorsze sposoby na bycie trupem niż śmierć :ojeju:
  • 1509 / 223 / 0
^ Powiem Ci, co się dzieje - znają Cię i/lub wiedzą, po co Ci Thiocodin i to w takiej ilości. Niepotrzebnie IMO pytasz od razu o 16-stki, bo bezczelnie aptekara wciska Ci kit o recepcie, bo wie, co odpowiesz - że jej nie masz, a wtedy ona, kłamiąc w żywe oczy, wali Ci ściemę, że NIE MA WCALE. Been there, stary. Czasami do tej pory, a kodeiny w ciągu nie biorę od dobrego 2015 roku, w 2-3 aptach potrafią mi powiedzieć, że nie mają Antidolu ani Thiocodinu. Jeszcze niby "sprawdzają" w kompie i ze zrezygnowaną miną odpowiadają, że "No przykro, ale nie ma". A ja prawie widzę w ich oczach, jak odbija się ekran kompa, na którym poklikała sobie w jedną ikonkę i udawała, że coś wpisuje.

Zależy, w jakim mieście żyjesz, ale jeśli dalej chcesz iść w kodeinę, to IMO powinieneś spróbować przenieść się z zakupami do innej dzielnicy lub dzielnic, a po jakimś czasie wrócić do tej konkretnej i pytać po prostu o Thiocodin (albo inny preparat) bez zaznaczania ile tabletek Cię interesuje.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 104 / 15 / 0
Ja po kodeine chodzę rzadko, przeważnie jak kończy się tramal, a ta farmaceutka była nowa w aptece bo nigdy jej na oczy nie wiedziałem, a mój znajomy który dostał informacje że 16 tylko na receptę był w tej aptece pierwszy raz
Choć życia przeżyłem nie więcej niż ćwierć, przecież są gorsze sposoby na bycie trupem niż śmierć :ojeju:
  • 229 / 26 / 0
Btw niekompletnych opakowań, to ja kiedyś dostałam opakowanie wprawdzie Antidolu nie Thio, ale z 9 tabletkami. Zauważyłam dopiero w domu. Farmaceuta musiał mieć udany wieczór, jeśli sobie tak z każdego opakowania zbierał po jednej :D
Nic nigdy nie było dla mnie zbyt dziwne.
Hunter S. Thompson Lęk i odraza w Las Vegas
  • 9 / / 0
U mnie problemu z wydawaniem kody nie ma, jak trzeba to zawsze dwie paczki dostane, ostatnio za paczke 10-tek dalem tylko 7,49. Mam za to pytanie z innej beczki, jaka byla wasza maksymalna dawka kody z thiocodinu? U mnie 600 mg, chodzi mi bardziej o to czy przy większych dawkach mieliście rewelacje żołądkowe czy silne bóle brzucha, u mnie nic. Zapijane zawsze wodą.
  • 2814 / 367 / 0
Mam chyba z 20tab thiocodinu . Nigdy tego nie bralem ale inne opio owszem ile wziasc by bylo dobrze ?
  • 447 / 45 / 1
Jak brałeś inne, mocniejsze opio to możesz pierdolnąć te 20 sztuk co masz
Rozmyte kolory kończę, sorry...

Spoiler:
  • 1509 / 223 / 0
12 października 2019Synecdoche pisze:
Btw niekompletnych opakowań, to ja kiedyś dostałam opakowanie wprawdzie Antidolu nie Thio, ale z 9 tabletkami. Zauważyłam dopiero w domu. Farmaceuta musiał mieć udany wieczór, jeśli sobie tak z każdego opakowania zbierał po jednej :D
Mam kumpla farmaceutę i kiedyś dał mi za darmola Thiocodin (wzięty z apty, w której pracował, ale u niego w domu dostałam). W sumie takie kochane to było, że jak mu powiedziałam (dopytywał) co biorę, to powiedział, że po tym może trochę przejść skręt. I właśnie było tam 9, a nie 10 tabletek. :D Uśmiechnęłam się potulnie na ten widok w sumie. Pewnie biednego kaszel męczył i odstąpił mi wtedy swoje łóżko (kimałam u niego ja i dwójka znajomych na materacu w kuchni), a później jeszcze kaszlodyn. %-D
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 384 / 64 / 0
@michass90

Czytając Twoje posty i wiedząc jakie rzeczy brałeś i w jakich ilosciach nie wiem, czy w ogóle opłaca Ci się żreć ten thiocodin xD
?
  • 229 / 26 / 0
@Hexe Jaki kochany! Mi się czasem marzy dobra znajomość z jakimś niemoralnym aptekarzem/aptekarką, ale niestety znam tylko takich po dobrej stronie mocy :< Chociaż jak czasem widzę jak niektórzy są porobieni stojąc za ladą, to chętnie bym prosto z mostu zaproponowała jakieś wspólne tripowanie, ale kamery mnie mocno zniechęcają. Albo uwielbiam jak mi aptekarze puszczają oczko, kiedy kupuję coś jednoznacznego albo rzucają tekstami typu "ooo, miły wieczór się szykuje, zazdroszczę" %-D
Nic nigdy nie było dla mnie zbyt dziwne.
Hunter S. Thompson Lęk i odraza w Las Vegas
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.