48. Na gastrofazie zjedz smaczny, zbilansowany (hehe), samodzielnie przygotowany posiłek.
49. Rozważ stosunek korzyści do ryzyka przy jaraniu podczas kuracji lekami psychotropowymi.
50. Dobierz swoją ulubioną odmianę, o pasującym Ci profilu działania i ze sprawdzonego źródła.
04 października 2019taurinnn pisze: 50. Dobierz swoją ulubioną odmianę, o pasującym Ci profilu działania i ze sprawdzonego źródła.
52.zawsze miej 2 lufki conajmniej,wrazie jakby 1 pekla czy cos .
cos pieknego by bylo dla mnie miec do wyboru kilka odmian np:"a jest dzien to zapale se sativke da mi kopa,a niedlugo spac to se jebne nasenna indice" i tak za kazdym razem inna jarac.
55.jak masz mozliwosc i $ to wychoduj sobie takto masz to 24h i wiesz co palisz i takie odmiany jakie chcesz zamiast brac z ulicy no name.
57. Nigdy nie rób brownie na gandzi, a jak zrobisz to nie opierdol od razu całej blachy jak ja
59. Jeffa podawaj zawsze skierowanego do góry, koledze łatwiej będzie go złapać
60. Nie psuj innym fazy
61. Nie pal, jeżeli nie czujesz się na siłach, bo zajebiesz bladego
62. Jeżeli ktoś jest nowy w temacie, przekaż mu trochę wiedzy
Kilka ode Mnie :D
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.