Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 3651 / 999 / 2
Wam się chyba pomyliły środki. Mikstura berserkera nie składała się z Amanit muscaria. albo przynajmniej nie z samych amanit. Działanie hipnagogiczne skutecznie powinno wyłączać agresję. Tym bardziej na drugi dzień. Może to kwestia zjazdu i drażliwości. W końcu chyba nie napadałeś na ludzi na ulicy i nie rozwalałeś okolicznych śmietników? Jak tak nie robiłeś, to chyba agresja to nie była??
sky is the limit
  • 52 / 5 / 0
Wlasnie, ze tak, napad agresji byl nie do opanowania, zachowywalem sie jakby ktos wyjal ze mnie wszystkie inne emocje i zostawil tylko wscieklosc, dopiero pasy mnie uspokoily :D
  • 3651 / 999 / 2
Jakie pasy? W szpitalu byłeś?
sky is the limit
  • 2990 / 1653 / 35
28 września 2019Fabio21 pisze:
Wlasnie, ze tak, napad agresji byl nie do opanowania, zachowywalem sie jakby ktos wyjal ze mnie wszystkie inne emocje i zostawil tylko wscieklosc, dopiero pasy mnie uspokoily :D
Trochę to rzadkie ale możliwe ,szpital?
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3651 / 999 / 2
To samo można powiedzieć o każdym psychodeliku... A już szczególnie z grupy NBOOM
sky is the limit
  • 384 / 87 / 0
Z tego co wiadomo, to wikingowie używali amanitek do agresji :D
  • 525 / 55 / 0
@blackgoku czy ja wiem, nie mam dużego doświadczenia ale bez jakichś jednostkowych predyspozycji to raczej ciężko mi sobie wyobrazić agresora po psychodelikach (ale ja miałem do czynienia tylko z tymi klasycznymi nie RC bo z tymi to nie wiem).
@7dni ciężko zweryfikować ile w tym prawdy, nie wiem czy zostało to udowodnione.
  • 384 / 87 / 0
No tak, ale skoro krąży taka informacja to może coś w tym jest. Jestem ciekaw mojej reakcji na amanite, aktualnie trzymam pare pokrojonych kapeluszy w woreczkach.
  • 3651 / 999 / 2
28 września 20197dni pisze:
Z tego co wiadomo, to wikingowie używali amanitek do agresji :D
Z tego co mi wiadomo, to takie głupoty w internetach krążą. Muscymol działa na GABA w dziwny sposób, ale na pewno nie w kierunku agresji. Predyspozycje to podstawa. Jeśli chodzi o berserkerów, to oni prawdopodobnie robili mikstury głównie z deliriantów jak np. pokrzyk wilcza jagoda i tatarak, mogli do tego dodawać psychodeliczne grzyby. Jednak A. muscaria wg. mnie bardziej była traktowana jako "soma" i spożywana w celach rytualnych. A nie po to by się napierdalać.
sky is the limit
  • 384 / 87 / 0
O widzisz, dobrze jest posłuchać mądrego. Słabo jeszcze jestem obeznany w działaniach tych związków. Nie wiem czy śledzisz newsy ale od niedawna pojawil sie wpis na ten temat i wspomniany jest lulek czarny (Hyoscyamus niger) Sorry za offtop.
PS narkopedia mi nie działa
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.