Relacje z uprawy proszę zamieszczać tylko w tym dziale
ODPOWIEDZ
  • 144 / 8 / 0
Dorwałem dzisiaj wentylator kanałowy, przykleiłem do niego filtr. [emoji3526] To opadnięcie prawdopodobne spowodowane było zbyt dużą ilością wody. Jedyne czego teraz trzeba to czas i brak przypału
DSCPDC_0002_BURST20190908210822937.jpeg
DSC_0221.jpeg
DSC_0216.jpeg
DSC_0219.jpeg
DSC_0000_BURST20190908210830465.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12609 / 2438 / 0
Czasu masz pod dostatkiem (automaty dojdą zanim się obejrzysz - w listopadzie już będziesz palił), a przypał w 99% spowodowany jest brakiem dyskrecji, albo jakimś strasznym pechem i zbiegiem okoliczności.
W wizyty psów spowodowane wzrostem rachunku za prąd (który wywoła 1 lampa 250 W) nie wierzę :)
Podstawowe zasady - nie mówić nikomu i zrobić tak, by zapach nie był wyczuwalny dla innych.
  • 144 / 8 / 0
To nie są automaty :) To Fotoperiody, weg zakończę gdzieś pod koniec miesiąca
  • 12609 / 2438 / 0
Teraz doczytałem, co właściwie uprawiasz. Jak dla mnie najlepiej zapowiada się Money Maker - najciekawsze geny. Master Kush x (Hindu Kush x Skunk #1).
Critical też bardzo dobra Indica. LSD podobno bardzo psychodeliczne, jak na Indica, ale nigdy nie próbowałem.
  • 144 / 8 / 0
Ło cie panie! Z każdym dniem zaskakuje mnie ich wzrost. Dzisiaj leję im pół dawki nawozu!
Zdj 5: C+2.0
Zdj:4:LSD nr 1
Zdj3:MoneyMaker nr1
Zdj2:MoneyMaker nr2
Zdj1:LSD
DSC_0216.jpeg
DSC_0217.jpeg
DSC_0218.jpeg
DSC_0219.jpeg
DSC_0220.jpeg
  • 12609 / 2438 / 0
Ło Cie Panie - a mnie zaskakuje stan roślinki z 1 zdjęcia - przelana pewnie mocno. Money Maker'y wyglądają za to wzorowo.
Ja bym poczekał z nawozem do soboty, bo są jeszcze maleńkie i łatwo można popalić. Jeżeli koniecznie chcesz zacząć już teraz, zastosuj 1/3 dawki. Jeśli ziemia, którą kupiłeś zawierała już dawkę nawozu (często producenci dodają), to poczekałbym nawet do poniedziałku, lub użył 1/4 dawki. Z pierwszymi dawkami musisz BARDZO uważać.
Ja notowałbym każde podlanie, karmienie + zastosowane ilości i dawki.

Jak często i jaką ilością je podlewasz? Chyba musisz nieco przystopować - przynajmniej teraz, kiedy roślinki są jeszcze bardzo wrażliwe na błędy : )

pH masz odrobinkę za wysokie. Przyjęło się, że w ziemi powinno mieścić się w przedziale 6-6.8. U Ciebie jest chyba 6.9, choć równie dobrze może być 6.8 - ciężko odczytać precyzyjnie ze zdjęcia. Osobiście celowałbym w 6.5. Znasz pH wody, którą podlewasz?
Jeśli jest niższy, niż 6.9, to pH ziemi samo w końcu spadnie.

Już teraz zacznij planować, jak chcesz, żeby roślinki rosły. Masz tam niewiele miejsca i ja zrobiłbym im jeden raz FIM, lub kilka razy łatwiejszy i "pewniejszy" topping (pewniejszy, bo podczas wegetacji wynik jest zawsze ten sam - rozdwojenie łodygi w miejscu cięcia). Sugeruję to drugie rozwiązanie, bo w tak krótkim weg'u nieudany FIM (zwykle w wyniku zbyt wysokiego cięcia) to porażka.

Pamiętaj też, że jak przełączysz je na kwitnienie, one podrosną jeszcze 2 x więc musisz to zrobić we właściwym momencie.
  • 144 / 8 / 0
Wczoraj zamontowałem parasol z warstwą mylaru. Jedyne odbłyśniki do mojego HPS były po 300+ zł, a zawsze lepsze coś takiego niż nic. Przelałem je kilka dni temu, to prawda, wybaczcie [emoji14] Woda jest ze studni, ma około 5.6ph, ziemia graniczy prawie z 7, więc bez obaw. Za około tydzień chciałbym zacząć treningi i chyba zrobię tak jak jezus mi doradza
  • 12609 / 2438 / 0
Woda ma 5.6?? Nie zrobiłeś czeskiego błędu? : ) Generalnie 5.6 to grubo za nisko. Jeśli ma 6.5, to idealnie - ziemia po jakimś czasie lekko obniży pH do idealnego.

Nie myślałeś nad użyciem siatki od góry?
  • 144 / 8 / 0
Woda ma 5.6, na 100%, jak pH ziemi zejdzie do 6.5 to sprawdzę swoją kranówkę z domu, tylko trzeba będzie się przemęczyć z transportem, a jak nie to pójdzie inwestycja w wodę ze sklepu. Poza tym pH ziemi już spadło prawie do 6.6. Ala-odbłyśnik dał dużo, doczepiłem 2 wentylatory na rurkach parasolki do odprowadzania ciepła. Temperatura obniżyła się z 31° na 28°. Odrazu wentylatory dmuchają na roślinki, więc obędzie się bez wentylatora mieszającego. Jeden MM obrócił się w stronę światła, nie mogę sobie pozwolić na lepszą lampę - przestawiam je za każdym razem jak podlewam. Odbiegając od tematu to przypaliłem sobie i jest fajnie, z niecierpliwością czekam na LSD. Może uda mi się mieć takie halucynacje jak za pierwszym razem [emoji23] (widziałem pierścień Saturna wokół miejscówki do jarania) Trzymajcie kilka fotek
_20190914_223546.jpeg
_20190914_223658.jpeg
_20190914_223736.jpeg
DSCPDC_0000_BURST20190914180329311.jpeg
  • 144 / 8 / 0
4, czy pięć dni bez wody (utrata poczucia czasu hehe), trochę za długo, liście lekki opadły. Podlałem je i trzymajcie zdjęcia :) Zaczyna porządnie kurwić zielskiem :DD
DSC_0238.jpeg
DSC_0237.jpeg
DSC_0236.jpeg
DSC_0235.jpeg
DSC_0234.jpeg
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.