Call me Mr. Sandman, I'm sellin' all these hoes dreams
Jak na jednym z wakacyjnych festiwali poczęstowałem dwóch dobrych kolegów którzy przed tamtym spotkaniem nie mieli nawet pojęcia że istnieje MDA to opisałem je im praktycznie takimi samymi słowami jak Twoje. Daje okejke.
To o nich pisałem w tym wątku że oglądali lasery z otwartymi ustami większość nocy zamiast tańczyć (xD)
MDA to dla mnie najlepszy z dragów jaki istnieje. A już wogóle samo to że można je przyjąć tylko raz na ruski rok żeby było naprawdę kozacko, i dzięki temu nie ma jak go nadużywać to jest majstersztyk. Ja je zarzucam tak dwa - trzy razy do roku głównie na mega-rejwach w Holandii takich jak Thunderdome. Dzięki temu za każdym razem jest taka jazda że hooy. Szampańska zabawa, a jej sekret to używać tego rzadko.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.