Cześć jestem nowy na forum ale z wyszukiwarki tutaj korzystam od paru lat. Nie chce niszczyć sobie zdrowia; swoje zdrowię nadszarpnąłem; i dla mnie używki to nie życie, a raczej dodatek do niego.
Z substancji nie działających szczególnie destrukcyjnie, jakie znam to wiadomo:
Kartony
mj
Shrooms zwykłe i czerwone
Piwo...
Myśle może nad pójściem do psychiatry i znalezieniem jakiś ciekawych rzeczy. Nie lubię kłamać, ale to też nie było by takie kłamstwo, bo też mam problemy
Pozdro ziomy.
U psychiatry próżno szukać czegoś takiego.
Jak dla mnie mało szkodliwe (oraz przyczyniające się w jakiś sposób do poprawy naszego zdrowia) są zioło oraz piwo i wino. Warunkiem jest umiar - góra 2 piwa / pół butelki wina w sobotni wieczór, lub kilka machów zioła z waporyzatora. Nie należy też łączyć jednego z drugim.
zioło, piwo? bez jaj. pierwsze ryje dekiel, drugie bebechy.
wino, jeśli dobre, lampeczkę...
i jeśli nie masz historii nadużywania alkoholu.
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Jesteś niepoprawnym optymistą który już był nim wcześniej i nadszarpnął zdrowia a teraz chce się dojebać, tłumacząc sobie, że coś jest nieszkodliwe. Pewnie, jak jarasz i pijesz to nieszkodliwe, tylko w jeden dzień nastąpi przełom i coś ci siądzie, dostaniesz diagnozę i rok życia, to wtedy skończy się to głupie pierdolenie, że pale pije i nic mi nie jest. Nie zapomnij się podzielić na forum, jaki głupi byłeś, jak już osiągniesz ten poziom.
Ze "zdrowych" używek w Twoim mniemaniu, polecam kawę (i zieloną, i paloną), yerba mate, dobre herbaty.
Poza tym - trucizna to dawka. Wymieniłeś marihuanę, która jak dla mnie jest bardzo niebezpieczna dla wielu osób, które nie potrafią jej używać. Za często palisz to dobrze się z twoją głową nie dzieje ;)
Na pewno MDMA (kryształ najlepiej a nie piksa) oraz LSD są w miarę bezpieczne dla organizmu, z zaznaczeniem że bierzesz to ze sporymi przerwami a nie raz na tydzień.
Poza tym, nie wiem czego oczekujesz. Ja lubię wziąć o jeden zolpidem więcej przed snem, żeby sobie godzinkę pochodzić po pokoju i mieć śmieszne myśli przed snem.
A ze zdrowych używek to chyba pasuje tutaj tylko yerba i herbaty.
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych
Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.