Moje wrazania sa ogolnie pesymistyczne, nie wiem co to za kurewski system (i nie, nie jestem zadnym JP fanem WIKA WDZ / RPKów).
ALE: sprawa Bonusa (patrze na nia obiektywnie - los BONUSA jako osoby jest mi raczej obojetny chodzi o zjawisko). Swiadczy ona, ze skazanym na pozbawienie wolnosci mozna zostac za damksi chuj. Dlaczego? (bazujac na BONUSIE - wierzcholek gory lodowej).
- brak dowodow (nic przy nim nie znalezli a skazano za kilogramy)
- jedynym znaczacym dowodem zeznania ludzkich konfidentow 60-tek, gotowych sprzedac swoje dzieci i matki do burdelu (ich zdanie to papier do podtarcia sraczki - nawet nie stolca - a sedziowie zra to gowno jak dobrego steka i ich skazuja)
Jak to mozliwe, ze taki BONUS dosta 5,5 roku przez te totalitarne scierwa z sadu. Gdzie isc z tym dalej? Luksemburg? Jakbylbym w podobnej sytuacji chuja bym sie podporzadkowal - paszport i spierdalam z tego gownokraju rzadzonego prze gownoludzi.
NA NASZ WYMIAR SPRAWIEDIWOŚCI NIE MA CO LICZYC BO TO ZORGANIZOWANA GRUPA PRZESTEPCZA.
Ale fakt - strasznie chory system.
jezus_chytrus pisze:Gdzie byś uciekł i w jaki sposób? : ) Przecież kiedy chłop przebywa na wolności, to na pewno ma dozór i zakaz opuszczania kraju. Jedyna możliwość, to zielona granica i kierować się na jakąś Kołymę : )
Ale fakt - strasznie chory system.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.