28 sierpnia 2019misspill pisze: Redukować dawkę. Dawka 15mg najwyraźniej jest dla Ciebie nieodpowiednia, czy pobudzenie ma cechy manii?
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
nikotyna tak samo.
Ale jezeli ktos ma po kawie stany lekowe, to po prostu niech jej nie pije - na esci czy nie.
Ja po kofeinie tak nie mam - za wyjatkiem sytuacji kiedy ja pije jak juz jestem w duzym stresie (moze z 2 razy w zyciu tak mialem). Mam tak za to po nikotynie - za to jestem akurat losowi wdzieczny poniewaz dzieki temu nie pale papierosow.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany
Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.
Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.
Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.