"Rutyna to rzecz zgubna "
18 sierpnia 2019idkwhatbroke pisze: Ostatnio kupowałem thioco, a farmaceuta poinformował mnie, że przy podejrzewaniu nadużywaniu leku przez osobę, nagranie z kamery wraz z datą zakupu jest wysyłane do wszystkich aptek i zdaje sie "komisji farmaceutycznej" czy jak tam to nazwał. Myślicie, że próbował mnie przestraszyć i zniechęcić do kolejnego zakupu, czy ostrzegał, że poniosę konsekwencje czy cokolwiek? Nie mogę znaleźć nic na ten temat w sieci.
Tak, to niestety prawda. Po kupieniu określonej ilości leków na kaszel (Acodin albo Thiocodin) w miesiącu, twoja twarz wędruje do wszystkich aptek w powiecie, natomiast ta konkretna zyskuje prawo do wywieszenia twojego zdjęcia za szybę z podpisem 'Tego pana nie obsługujemy'. Mnie spotkało to już w 3 aptekach w mojej okolicy, po Acodin muszę więc jeździć do Swarzędza albo Nowego Tomyśla.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
18 sierpnia 2019idkwhatbroke pisze: Ostatnio kupowałem thioco, a farmaceuta poinformował mnie, że przy podejrzewaniu nadużywaniu leku przez osobę, nagranie z kamery wraz z datą zakupu jest wysyłane do wszystkich aptek i zdaje sie "komisji farmaceutycznej" czy jak tam to nazwał. Myślicie, że próbował mnie przestraszyć i zniechęcić do kolejnego zakupu, czy ostrzegał, że poniosę konsekwencje czy cokolwiek? Nie mogę znaleźć nic na ten temat w sieci.
faktyczniee jest coś takiego, ale dopiero jak twój licznik przekroczy 100 kupionych opakowań
[dlatego większość narkomanów zakłada bluzy z kapturem, zeby nie bylo wizerunku na kamerze]
ostatnio jedna facetka nie chciala mi wydac leku, a że wiem gdzie mieszka zostawilem jej martwego gołębia na wycieraczce
to ostrzeżenie, kolejnym razem będzie kupa
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.